Trend

Öltözz jól a kánikulában!

A tisztaság, üdeség érzése nemcsak nekünk, hanem a környezetünknek is jóleső, aminek szerepe különösen felértékelődik a nagy melegben vagy izzasztó, nehéz helyzetekben.

Öltözz jól a kánikulábanA finom illatokat szinte mindenki szereti, és az sem véletlen, hogy a legtöbb ember negatív érzéseket táplál a kevésbé kellemesek iránt. Legyen szó kánikuláról vagy fontos, de stresszel járó munkahelyi pillanatokról, fontos, hogy üdeségünket és tisztaságérzetünket a nehéz percekben is megőrizzük.

Ha tudjuk, hogy stresszes nap vár ránk, vagy aktív mozgással, futkosással teli órák elé nézünk, miközben odakint csak úgy röpködnek a 30 fokok, készüljünk rá fel megfelelő öltözettel.

Felejtsük el a szűk szabásvonalú ruhákat, hiszen bármilyen kedvenc, előnyös darab is legyen mondjuk egy passzentos, karcsúra préselő míderfelső, nem engedi megfelelően lélegezni a bőröd. Ha teheted, válassz gyapotból készült, lenge nyári ruhát, vagy könnyű, lezser pólókat, trikókat, kényelmes, laza sorttal, szoknyával. Megfelelően variálva, egy-egy kiegészítővel ezek is elegánsak lehetnek, de ami a lényeg, hagyják levegőzni a testedet.

A bő szabásvonal igazi „nyárkompatibilis” vonás a ruhatárunk darabjainál, ami szerencsére divatos is. A szezon egyik slágere a maxiruha, de földig érő, bohókás, könnyű szoknyát is választhatunk, vagy ennek rövidebb, pörgős verzióját.

A lényeg, hogy lehetőleg világos színű legyen, anyagát tekintve pedig semmiképp se műszálas, szintetikus.

A lábbelik terén is lényeg a kényelem, a megfelelő szellőzés. Zárt cipőt (vagy ami sajnos szintén divat, nyári csizmát) lehetőleg ne viseljünk, egyrészt könnyen beledagad a lábunk, másrészt pedig levegőzni sem tud megfelelően.

Hámori Gabriella: Ahogy a táncosok, úgy a színészek is sokszor kerülnek testközelbe egymással a munka során. Idővel automatikusan emelkedik a toleranciaküszöbünk, megismerjük és megszokjuk a partner illatát, ettől függetlenül azért persze mindenki igyekszik a lehető legjobban tompítani az izzadást – ezzel is megtiszteljük a másikat. Előfordul, hogy olyan jelmezben kell színpadra állnunk, amiben a párologtatás még intenzívebb, és bár szerencsére nem vagyok izzadós típus, a műszálas ruhák olykor kifognak rajtam. Mindannyian kísérletezünk, hogy melyik dezodor lehet a legjobb számunkra, melyiket használhatjuk például közvetlenül borotválkozás után. Sőt nekem az is fontos szempont, hogy az illata észrevétlen tudjon maradni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top