Trend

Újra divatos lesz Dorothy rubinvörös cipellője?

Jövőre ünnepli 70. születésnapját minden idők egyik legsikeresebb klasszikusa, az Oz, a nagy varázsló. Ennek tiszteletére számos cipőtervező, köztük Roger Vivier és Manolo Blahnik is saját elképzelésük szerint formálták át Dorothy rubinszínű topánját.
Jimmy Choo alkotása
Jimmy Choo alkotása

Az elkészült terveknek a New York-i divathét megnyitóján járhattak a csodájára.

Judy Garland rubinvörös, mágikus cipellőire nemcsak a klasszikus filmek szerelmesei emlékeznek, hanem mindenki, aki egy kicsit is rajong a lábbelikért. A topánok bárhonnan és bármikor hazavezették gazdájukat, Dorothyt.

„Milyen cipőt viselne a Dorothy Kansasből, ha a 21. században élne?” Ezt a kérdést tette fel a “Crystallized Swarovski” és a Warner Brothers a világ leghíresebb cipődizájnereinek. A film születésének 70. évfordulójára többek között Christian Louboutin, Jimmy Choo, Manolo Blahnik és Roger Vivier álmodták újra Dorothy cipőit. Az elkészült interpretációkat szeptember 4-én, a Mercedes Benz divathét megnyitóünnepségén mutatták be New York-ban.

A különleges kiállításból 2009 végéig befolyó összeget az Elisabeth Glaser Piatric Aids Alapítvány számlájára utalják majd át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top