Trend

Újabb sztárdizájner tervez a H&M-nek

A H&M az utóbbi években számos nagysikerű tervezőt kért fel, hogy tervezzenek a vásárlóik számára. A cég a legnagyobb dizájnereket győzte meg, így kerültek ki Stella Mcartney, Viktor and Rolf, Roberto Cavalli vagy éppen Karl Lagerfelt tervezőasztaláról is darabok.

A hírek szerint 2008 őszére a Comme des Garçons tervezőnője, Rei Kawakubo vállalta, hogy előrukkol néhány különleges darabbal.

A divattervezést autodidakta módon megtanuló a szabályok igazi ellensége: úgy csűri-csavarja a szabásvonalakat, kísérletezik az anyagokkal, torzítja el ruháival a viselőjük alakját, hogy az már igazi művészet. A Comme des Garçons darabjai nem az olcsó kategóriás tömegtermékek közé tartoznak, ennek ellenére a tervezőnő vállalta a svéd vállalattal való együttműködést: „Hiszem azt, hogy a H&M sikere nemcsak abban rejlik, hogy egy csomó ruhát adnak olcsón rengeteg embernek, hanem igyekeznek formabontó ötletekkel előrukkolni, és ezért tisztelem őket. A kezdeményezés újszerűségével, hogy neves tervezőkkel dolgozzanak együtt, teljes mértékig azonosulni tudok.”
A W magazin szeptemberi számában szereplő képek alapján öreg színű pöttyös blúzokra, különleges szabású, bő térdnadrágokra, és kabátkákra számíthatunk. A kollekció egészén a fekete szín uralkodik, ami nem csoda, hiszen a tervezőnő egyike volt azoknak a japán dizájnereknek, akik a feketét a hétköznapi divat szerves részévé tették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top