Trend

Szálirány – Ingyenes textilművészeti kiállítás

A Légó Galéria második tematikus csoportkiállítása a mai magyar textilművészetből kínál ízelítőt. Öt fiatal alkotó mutatja be munkáikon keresztül a művészeti ág különböző szegmenseit.

Különleges élményben részesülhet a látogató, aki nyomon követheti a textil felhasználási módjait, illetve magát az alkotófolyamatot a tervrajztól a megvalósulásig. A szervezők arra voltak kíváncsiak, hogy a pályakezdő generáció milyen irányokba indulnak el, milyen technikákkal kísérleteznek, milyen szellemi bázishoz kapcsolódnak, mit jelent nekik a textil, és mit kezdenek vele. A kiállításon szereplő művek, mint például a mágnesekkel rögzíthető ruha, vagy az egyszerre lakásdekorációként, egyszerre installációként működő paraván, által képviselt irányok változatos képet mutatnak, és bizonyítják, hogy a textilművészet autonóm kifejezési forma, amely mindig képes a megújulásra.

 
 

 

Ács Beáta Olga, Kránitz Orsolya, Mata Ilona, Molnár Viktória, Takács Judit ingyenes csoportkiállítása a Légó Galériában tekinthető meg, 2008. július 17 – augusztus 13-ig.
A kiállítást 2008. július 17-én (csütörtökön) 20 órakor nyitják meg. 20.30-tól a Miújság zenekar játszik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top