Trend

Nagy dezodorteszt

Itt a nyár, az idő egyre melegszik, mi meg egyre jobban izzadunk. Védekeznénk, de mivel? Feltérképeztük hát a dezodorok piacát, a legjobbak után kutatva.

Balea Young Soft+Care Deo Spray – exotic fruit (150 ml)

A flakon címkéje hatékony ápolást és különlegesen friss illatot ígér, 24 órán át. Sőt szabályozza az izzadást, és érzékeny bőrre is kiváló.
Csomagolása feltűnő, erős narancssárga, a képen pedig két fiatal lány figyel valamire erősen. A flakon pont jól elfér egy táskában, nem túl nagy. A fejet viszont elég nehéz volt betörni az első használatnál. Rögtön fújás után egy kis ideig mintha enyhén égetné a hónaljat, de hamar elmúlik. Illata kétségkívül nyárias, de inkább édeskés, mint friss, és igen erős. Az egész napos védelem helyett be kell érnünk 3-4 órával, de ha magunknál tartjuk, nem érhet baj.

Herbina golyós dezodor – lenvirágillattal (50 ml)

A gyártó nem ígér sokat, csak annyit, hogy hosszú időre biztosítja a frissesség érzetét. A dezodor tubusa egyszerű, pici, jól kézre esik, bárhol elfér. Nincs rajta díszítés, csak egy egyszerű, kék lenvirág. Illata kellemes, nem tolakodó. Ami furcsa lehet, hogy a többi hasonló kiszerelésű deóhoz képest kicsi a golyó.
Sajnos, ígéretét nem váltja be, kb. 2 óra alatt elveszti illatát és hatóerejét. A kellemes lenvirágillat pedig az izzadsággal keveredve kellemetlen szaggá változik. Hosszabb használat esetén a fehér felsők enyhén besárgulnak tőle.

 

Nivea Pearl Beauty gyöngykivonattal (150 ml)

A gyöngyös Nivea csomagolásán is az áll, hogy 24 órás védelmet biztosít, és frissen borotvált bőrre is fújható. Alkohol- és színezőanyag-mentes. A flakon formája hasonlít a Baleához, csak kicsit karcsúbb és magasabb. Fehér és halvány rózsaszín, gyöngyös csomagolása meggyőző, tisztaságot, frissességet sugall.
Az első használat nagy meglepetés volt. A hónaljamat száraz, fehér hab lepte el. És a padlót is, mintha esett volna körülöttem egy kis hó. A hab aztán rajtam megszáradt, a padlóról meg feltöröltem, a további használatnál pedig már jobban odafigyeltem, így a havazás is elmaradt. Az illata kellemesen édeskés, a megszokott Nivea-illattal ötvözve.
Hatása lényegesen jobb, mint előző két társáé, de még mindig nem tart egy egész napig, csak 5-6 órát. Pár napos használat után sem nem hagyott foltot a ruhán.

 


Lady Speed Stick silk – aloe verás stift

A stift hátoldalán nehezen található a magyar nyelvű információ, le kell húznunk a matricát. Ezek után megtudhatjuk, hogy a deo nem tartalmaz alkoholt, de természetes aloékivonatot igen. Finoman ápolja a bőrt és selymes érzetet biztosít. 24 órás védelemről egy szó sincs.
A csomagolás a jól megszokott lila, normálméretű stift, alján kis tekerővel. Illata kellemesen púderes, nem erős.
A beígért selymes érzet azonban elmarad. Kenegetés közben a stift szinte ledarálódott, a bőröm tele lett apró darabkákkal. Ezeket egy zsebkendővel próbáltam úgy eltávolítani, hogy valami azért maradjon is rajtam. Lehet, hogy túl sokat töröltem le, és ezért nem hatott sokáig, de tény, hogy két óra elteltével újra használnom kellett. Tartós használatnál a fehér ruhán sárga foltok jelentkeznek.

 

Bionsen japán kristályos testpermet – az egész testre, újratölthető

Címkéje szerint ez az első száz százalékig természetes dezodor, amelyet az egész testünkre használhatunk. A benne lévő kristályok antibakteriális és pórusösszehúzó tulajdonságuk révén fejtik ki hatásukat. Nekünk nem kell mást tennünk, mint vizet engedni a karcsú kis üvegcse alján lapuló kristályokra. Nem tartalmaz alkoholt, színezőanyagot és tartósítószert. Igaz, hogy nem éppen olcsó, de ötször újratölthető, így rendkívül takarékos. 36 órás hatást garantál. A csomagolása praktikus, kicsi és vékony, bárhova besuvasztható.
Lábon és hónaljon próbáltuk ki. Első nap rendkívül jól teljesített, teljesen száraz maradtam. A második, harmadik, negyedik napról már nem mondhatom el ugyanezt. A szerkesztőségben eltérően vélekedünk, volt, akinek a második újratöltés után kezdett csak el igazán hatni, és volt olyan is, akinek kifejezettem rossz tapasztalatai voltak. Lábon viszont tökéletesen működik, a legnagyobb melegben is belebújhatok bármelyik cipőmbe, se szag, se izzadás.

Fa Extra-Soft stift – borotválás utánra (is) (50 ml)

Ennél a stiftnél is megígérik a 24 órás hatást. Extraérzékeny bőrre is ajánlják, alkoholmentes. Színei, a fehér és a rózsaszín a tisztaság, gondoskodás érzetét keltik. Illata virágos-púderes, nem túl erős.
A stift kicsit nehezen kenhető, keményebb, mint a többi, de ez nem feltétlenül hátrány, hiszen nem morzsolódik. A nap folyamán jól teljesített, nem volt szükség utánkenegetésre. A fekete ruhán sajnos nyomot hagy, a fehér ruhák pedig hosszabb használat után besárgulnak tőle.

 

Rexona Crystal clear aqua stift (40 ml)

Rexonáék is egész napon át tartó szárazságot garantálnak, és a deo alkoholt sem tartalmaz. A doboz karcsúbb, filigránabb, mint a társai, alján praktikus adagolóval. Illata kicsit erős, de friss. Állaga tökéletes, jól kenhető, nem is túl puha, nem is kemény.
Nagyon megbízható a hatása, félórás biciklizés után sem kellett újrakenni, kibírta a napot. A fekete ruhák védelmére is gondoltak, nem hagy nyomot, a ruhák hónalja sem keményedik be tőle. Egy szó, mint száz, tesztünkön jól szerepelt!

 

Oriflame Freya golyós dezodor (50 ml)

Az Oriflame deója egy parfümcsalád tagja. A flakon egyszerű, szép, nincs csicsázva a formája sem, dizájnja hasonlít a parfüméhez. Illata finom, és tartós is, talán kicsit erős.
Megbízható társ, már régebben megrendeltem. Nem használom egyfolytában, de időről-időre visszatérek hozzá. Egy egész napot ugyan nem bír ki, szükséges napközben is egyszer használni, de cserébe izzadás esetén sem csap át az illata bűzbe.

Alverde – körömvirág-illatú golyós dezodor

A dm saját márkája vidám, kicsit harsány sárga-zöld üvegcséje természetes megoldást ígér, alkohol, szintetikus tartósítószer, színezék és illatanyag nélkül.
Az elsőre előtörő citromos illat egy kicsit erősnek tűnik – és nem pontosan értem, mi köze a körömvirághoz, de igyekszem nem összezavarodni rögtön az elején –, s bár a szerkesztőségben megoszlottak a vélemények, nekem kifejezetten bejött. Tény, ami tény, az „első kenetkor” egy kicsit valóban túl sok az illatvarázs.
Na de. Nem vártam kifejezett csodákat, valamiért viszont ez a deo nálam nagyon jól működött. Folyamatos borotválás mellett sem okozott irritációt, és teljes szárazságot biztosított egész napra. Magam voltam a megtestesült Góbi sivatag.
Az illat estére is megmarad kicsit, de egyáltalán nem bántó, zavaró formában. Hátrányként annyit tudnék felhozni, hogy markáns illata okán kicsit megköti a kezünket a parfümhasználatban.

Vichy – extra kímélő dezodor-stift fokozottan érzékeny vagy epilált bőrre

Nem érzékeny kifejezetten a bőröm, de ezen a nyáron valahogy a folyamatos szőrtelenítéstől meg a korai melegtől kipirosodott, és nem annyira kedvelte a már jól megszokott dezodoromat. A Vichy újdonsága épp kapóra jött, kifejezetten érzékeny, epilált bőrre ajánlják. A bőrpirosságom egy nap alatt elmúlt, és a bőröm megnyugodott. Illata gyakorlatilag nincs, jól kombinálható bármilyen parfümmel, testápolóval. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hirtelen jött kánikula azért kicsit kifogott rajta, délután azért a biztonság kedvéért újra bevetettem. De ezt könnyedén elnéztem neki, mert ennyit bőven megér nekem, hogy teljesen tartósítószer-, illatanyag- és alumíniumsó-mentes.

Rexona Woman – Aloe vera deo (50 ml)

Jól megszokott illat vadiúj köntösben, ami ambivalens érzéseket keltett bennem. Egyrészt értem én, hogy praktikus újításnak tűnik a fejjel lefelé fordított kiszerelés (így nem kell a golyóra imádkozni a matériát), viszont a gravitációnak köszönhetően egy jó kenés után a deo orrán-száján folyik a krémszerű folyadék, amelyet célszerű zsebkendővel eltávolítani a tubusról, különben ráragad. Az illata nem kifejezetten kellemes, de nem is rossz. Jól kenhető, finom állagú. 24 órás védelmet ígér – amit azért enyhe túlzásnak érzek. Kedvező időjárási viszonyok és megfelelő összetételű ruha viselése esetén megszavazok neki 5-6 órát, de nem többet. Alkoholt nem tartalmaz, így nem is csíp, foltot sem hagy a ruhán.

 

További cikkek a témában:
Meleg helyzet: a legjobb izzadásgátlók »
Dezodoráljunk! »
A szerelem illata »

Ti írtátok – fórumajánló:
Izzadás – megint »
Az a fránya izzadás »
Legjobb izzadásgátló deo »

Ajánló:
Izzadás.lap.hu »
Illatszer.lap.hu »
Parfüm.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top