Trend

OROSZLÁN (07.23-08.22) – Babahoroszkóp

Kevesen tudják, hogy ebbõl fakadóan mely tulajdonságok jellemzõek a csemetére. Mivel általános horoszkópról van szó, nem pedig a pontos születési idõ alapján kiszámított személyes horoszkópról, csak a személyiség alapvonásait ismerhetjük meg belõle. Kisbabák, gyermekek és kiskamaszok horoszkóp szerinti jellemzése alapján kaphatunk nevelési ötleteket.





Csecsemő

Nem könnyű eset a kis Oroszlán! Az első hónapoktól kezdve kimutatja vérmérsékletét. Dühkitörései hatásosak, de hamar elmúlnak. Ha a cumisüveg nem áll rendelkezésre, azonnal tudtára adja környezetének. Igazi egyéniség, az Oroszlán bébire mondják, hogy van benne valami plusz. Mosolygós, szereti produkálni magát, szórakoztató jelenség, s igyekszik másokat is jókedvre deríteni. Imádja, ha a figyelem középpontjában lehet.


Gyermek

Cselekvésre van szüksége! Ha szülei pihenésre és derűs nyugalomra vágynak, akkor hamar rá kell döbbenniük, hogy a kis Oroszlánnal ez nem megy. Már nagyon korán társas lény, de a magány sem riasztja el, ugyanis ő az, aki dönt, hogy egyedül akar-e maradni vagy sem. Mindig talál valakit, akivel beszélgethet. Derűs természete és hirtelen felbuzdulása már nagyon hamar megmutatkozik, s mindig kifejezetten bájos. Szervezőkészsége szintén korán megnyilvánul, de a szülőknek figyelniük kell gyermekük vezérségre irányuló hajlamát, még mielőtt móresre tanítaná az egész óvodát.

Magabiztossága azonban nem olyan erős, mint amilyennek látszik, s meglepően könnyű lelohasztani a fiatal Oroszlánt – talán az is elegendő, ha egy jóindulatú felnőtt komolyan kritizálja egy-egy munkáját. Ha erre sor kerül, a bírálat kedvesen, humorosan hangozzék el, különben súlyosan megbánthatjuk önérzetében. Rá kell nevelni arra, hogy meghallgassa mások véleményét, még ha nem is ért egyet vele. Így talán kisebb a valószínűsége annak, hogy olyan felnőtt lesz, aki rögeszmékkel bástyázza magát körül.

Ugyanígy le kell építeni makacsságra való hajlamát. Próbáljuk ezt megkülönböztetni az eltökéltségtől, amely természetesen üdvözlendő és támogatandó. Lelkesedése sosem apad ki, ha a gyerek érdeklődik valami iránt, valószínűtlen, hogy valaha is abbahagyja. Így hát érdemes és rendkívül fontos bátorítani már az első kedvteléseket. Mindig is az élet napos oldalára vágyik majd, hajlamos a bolondozásra, de nagyon makacs természetű. Jellemző rá az Oroszlán-jegyből a függetlenség imádata, a kalandvágy. Ezért is kell figyelemmel tartani ha játszik, mert könnyen elkalandozhat másfelé. Barátkozó típus, de mindig főnök akar lenni. Kreatív, kedveli a zenés játékokat, a dobot, a xilofont. Szereti a társaságot, éhes a szeretetre. Határozott egyéniség, tudja, mit akar. Bízik magában és másokban is, igazságérzete fejlett. Nem szereti, ha a játékban csalnak, ő mindig betartja a játékszabályokat.


Kamasz

Mindenáron sikereket akar aratni! Igen büszke. Kifogásainkat négyszemközt mondjuk meg neki. Imádja, ha művelt emberek veszik körül. Fontos számára a barátság. Vállalja a felelősséget, de a tévedéseit is. Sikereihez gratuláljunk, mivel szüksége van arra, hogy érezze, szeretik, csodálják.

Tanulás

Általában az iskolai előmenetele problémamentes. Okossága révén jól dönt a pályáját illetően. A kudarcot nem tudja elviselni, ezért sikerrel végigviszi, amibe belefogott. Hajlamos bizonyos tárgyakat elhanyagolni, mondván, arra nincs semmi szüksége. Próbáljuk meggyőzni, hogy a széleskörű, általános műveltség nagyon fontos.


Pozitív személyiségvonások:
nagylelkű és melegszívű, kreatív és lelkes, széles látókörű és nyitott, hűséges és odaadó, becsületes, jó vezető.

Negatív személyiségvonások:
fontoskodó és leereszkedő, hatalmaskodó és tolakodó, merev és ellentmondást nem tűrő, túlzottan becsvágyó, fokozott önbecsülés, rugalmasság hiánya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top