Trend

A hatha jóga

Az egészség és egyensúly útjainak legtökéletesebb rendszere a jóga. Többféle irányzata létezik a gyakorló fejlettségi szintjének megfelelõen. Célszerû az alapnál kezdeni: ez a hatha jóga, kiindulópontja a test.




A hatha jóga által fizikai síkon megszerezhető állapot a gyémántkeménységű testi felépítés. Ez csak a kezdet, nem a végcél, viszont a magasabb szellemi szinten való gondolkodáshoz nélkülözhetetlen.

Pozitív és negatív áramok éltetik a testedet, egészséges vagy, ha ezek egyensúlyban vannak. A hatha szó eredete is erre a kettősségre utal: a pozitív elem a ‘ha’ (jelentése: Nap), a negatív elem a ‘tha’ (jelentése: Hold). A pozitív energia székhelye a fejünk búbján, a forgónál található, a negatív energiáé a farkcsontban, az utolsó csigolyában. Így az énhez, a szellemhez a pozitív áll közelebb, míg a testet a negatív élteti. A pozitív az életadó, a negatív pedig annak elfogadója és hordozója. A hatha jóga a két energia megismerésére, összekapcsolására és a felettük való feltétlen uralkodni tudásra tanít meg. Megmutatja, hogyan kell összehangolni ezeket az ellentétes erőket, az önző test és az önzetlen szellem törvényeit.





Megismerteti veled a testben működő határtalan erőket és használatuk módját. A pozitív és negatív áramok mesterévé nevel, és tudatosan fel fogod fedezni ezt a kettős szisztémát a Földön mindenben, ami által minden dolgok értőjévé válsz. Mestere leszel a test és a lélek kölcsönhatásának: tested érteni fogja szellemed jeleit és előrejelzéseit, a lelked pedig irányítani fogja tested állapotát. Felfedezed, milyen erők szunnyadnak benned, mire vagy képes fizikálisan és spirituálisan, feltárja és aktivizálja a benned rejlő képességeket. Életed mélyebb, gazdagabb, elégedettebb lesz, nyugodtabb, higgadtabb leszel, és kevesebbel is beéred.

Százszor jobban fogod érezni magad, többé válsz, szívesebben leszel önmagad. Mindennapjaid ajándékai lesznek a derű, a vidámság, a szeretet, a jóság, a segítés, a bizalom. Szeretni és tisztelni fogod magad.

A jóga megszabadít a tudatlanságtól és a korlátaidtól. Mindezt nem vallásosan, hanem inkább tudományosan: logikus és fogékony megértéssel és megértetéssel. S a legfontosabb: a kiváló eredményt te magad éred el, saját erődből, saját nagyszerűségeddel.





Egyetlen egy törvényt kell mindig betartanod: a tökéletes önismerethez feltétlen önfegyelem kell, azaz ahhoz, hogy a jóga lényegét megértsd és elsajátítsd, lelkiismeretesen gyakorolnod kell! Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj! Minden újabb lépést és minden szintet automatikusan és könnyen elérsz, ha rendszeresen gyakorolsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top