nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Trend
Saját portán söpörni

Saját portán söpörni

Az abortuszról szóló vitában leginkább férfiak hallatják a hangjukat pro és kontra. Ebbõl következõen a témát saját nemi szûrõjükön keresztül látják.
Avatar
Való Gábor/Valoczky
f Ajánlom
Elhiszik, elhitetik magukkal, hogy kizárólag a nőket érintő problémákban is ők, férfiak járatosabbak, és felelősebben döntenek. Elhitetik a világgal az egyik legnagyobb félreértést, hogy az abortusz közügy.

Az abortusz a nők ügye. Az ő bőrükről folyik a vásár, az ő testükről, az ő vérükről. Másodsorban a párok ügye.

A nőkre helyezedő nyomás nem csak politikai. A köznyelv például következetesen anyának nevezi a teherbe esett nőket, mit sem törődve azzal, hogy a terhesség kívánt-e vagy sem, illetve, hogy a gyereket megszeretné-e szülni a nő vagy sem.

Az úgynevezett felvilágosító oktatás is csak a művi vetélés okozta szervezeti károsodás, pszichikai sérülés lehetőségét hangsúlyozza, nem ejt viszont szót a nem kívánt magzat, illetve a szülés okozta fiziológiai és mentáláis stresszről, aminek minden szülő, gyermekét örökbe adni kényszerülő nő ki van téve.

Pláne nem hasonlítja össze a kettőt, hiszen az érvényben lévő törvény szerint meg kell próbálni rábeszélni a nőt a gyerek megtartására.

Miről nem esett eddig egyetlen szó sem? A férfiak felelősségéről, hiszen egy gyerekhez két ember kell.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon