Trend

Hugh Grant

A kisfiús sárm lassan már átokként sújtotta Hugh Grantet, aki mostanában mindent meg is tesz azért, hogy ne ez jusson mindenkinek eszébe róla. Ebben Daniel Cleaver szerepe sokat segít majd neki.




Hugh Grant 1960. szeptember 9-én született Londonban. Filmes karrierje a Négy esküvő, egy temetés c. filmmel kezdődött 1994-ben. A világ nőinek ezrei aléltak el akkor Hugh Grant kócos fürtjeitől, finom vonásaitól, sebezhetőségétől, kisfiús viselkedésétől.

Először huszonkét évesen, Oxfordban állt kamera elé a Kiváltságos című filmben, majd ezután egy színházban lépett fel saját műsorával. Első mozisikerét 27 éves korában aratta, amikor a Maurice-ban játszott szerepéért elnyerte a Velencei Filmfesztivál Legjobb Színésznek járó díját. Ezt követően már nem volt megállás: eljátszotta Lord Byront és Chopint, szerepelt az Egy angol, aki a dombra ment fel és a hegyről jött le c. filmben, az Áldatlan állapotban, az Értelem és érzelemben, valamint a Sztárom a páromban is.





A megnyerő külsejú, jómodorú fiú álarca először akkor hullott le, amikor 1995-ben botrányba keveredett egy prostituálttal. Az aktusnak a rendőrség vetett véget, a színészt letartóztatták, s ezek után következett vesszőfutása a média és a közönség véleményének, gúnyolódásainak kereszttüzében. Barátnője, Elizabeth Hurley, az Esteé Lauder modellje ezek után nem győzte hangoztatni, hogy soha nem menne feleségül Hugh-hoz. A pár ennek ellenére számos filmben dolgozott még együtt, legutóbb az 1999-es Keresztapus-ban, ahol Hurley volt a társproducer, és Grant a főszerep mellett a rendezőasszisztensi szerepet is „eljátszotta”. Kapcsolatuknak 2000 nyarán vége szakadt.

Hugh azóta több barátnőt is elfogyasztott, sőt a pletykák szerint nem maradt érzéketlen Renée Zellweger gömbölydedre hízlalt idomai iránt sem. Nos, ha a valóságban nem is sok, azért a Bridget Jones naplója című filmben annál több történik Renée és Hugh, azaz Daniel Cleaver között!


Érdekesség:

– 1995-ben az Empire magazin a Száz Legszexisebb Sztár egyikének választotta meg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top