Trend

Colin Firth

A Büszkeség és balítélet sorozat sokat emlegetett Mr. Darcyja nem más, mint Bridget Jones Mr. Darcyja. A szereposztók nyilván nem véletlenül osztották rá a szerepet, és a döntés telitalálatnak bizonyult.




Firth, az angolok nagy kedvence, aki valószínűleg a magyar nők szívébe is igen hamar belopja majd magát, 1960. szeptember 10-én született. Tipikus angol külsejét és fellépését meghazudtolandó gyerekként Nigériában élt nagyszüleivel, akik ott voltak misszionáriusok. Angliába való visszatérése után szerencsére éppen egy olyan iskolában kötött ki, ahol a színjátszás is az oktatott tárgyak között szerepelt. Bár hatalmas sikert alakított Hamlet-alakításával a hírnév egy ideig még elkerülte. Egészen 1995-ig, amikor felkérték, hogy a BBC éppen akkor készülő új, hatrészes sorozatában ő legyen Mr. Darcy, a látszólag hideg, büszke és gőgös főhős, akinek végül sikerül elnyernie szerelme, Elizabeth szívét. A film hatalmas sikert aratott, már az első vetítés alkalmával 13 milliónak nézték meg.





Ráadásul Colin Firth lett ezek után Anglia új férfiideálja. Mindenki vele foglalkozott, és bár a filmben sem tipikus szívtipróként viselkedett, és külseje sem felelt meg minden pontban a szépségideálnak, mégis ő lett a sztár. Magánéletét illetve a sajtó közölte, hogy romantikus szálak fűzik filmbéli partneréhez, Jennifer Ehle-hez (akit a magyarok legutóbb Szabó István Napfény íze c. filmjében láthattak.) Pedig ez nem volt igaz, Colin akkor már évek óta élt együtt az olasz Livia Giuggioloval, akit nemsokára feleségül is vett, sőt már gyermekeik is születtek.

Karrierjét is nagyban fellendítette a sorozat sikere, szerepet kapott a Szerelmes Shakespeare és az Angol beteg című filmekben is. És ő az, akiben Bridget Jones, aki szintén hatalmas rajongója a Büszkeség és balítélet című sorozatnak, megtalálja az igazit. Már csak egyetlen kérdés marad nyitva. Hogy oldják majd meg a regény második részéből készülő filmben azt a jelenetet, ahol Bridget interjúalanya éppen maga Colin Firth.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top