Trend

Mentsük meg a nagymacskákat!

Hihetetlen adatok: az egész világon összesen 5-7 ezer vadon élõ tigris van, nagyjából ugyanennyi a hópárducok száma a Földön, a jaguárok élõhelye a felére csökkent - nap mint nap menekülve a prémvadászok elõl.




A Care2.com-on most egy klikkeléssel segíthetsz Te is a nagyra nőtt cicáknak. A vadon élő veszélyeztetett ragadozók – tigrisek, jaguárok és hópárducok – amúgy sem túl nagy száma rohamosan csökkent az utóbbi időben. Nemcsak az orvvadászat miatt, hanem élőhelyük tönkretétele, kisajátítása, beszennyezése, lakhatatlanná válása miatt.


A Care2.com tavaly júniustól szeptemberig tartó kampányán 105 000 résztvevő jóvoltából 32 000 dollárt kalapolt össze a kihalófélben lévő nagymacskáknak. A Wildlife Conservation Society (WCS) rögtön továbbküldte az érdekelteknek az összegyűlt támogatást, és így újabb 12 000 négyzetmérföldnyi (kb. 31 000 km2) területet sikerült megmenteni az indiai Nagarahole Nemzeti Parkból, mely a világ legnagyobb tigrisnépességének ad otthont.







Hópárduc
A tavalyi Race for Big Cats akcióról Dr. Alan Rabinovitz, a ragadozó macskafélék híres szakértője így nyilatkozott: “Boldogok voltunk, hogy a WCS felvállalta a nagymacskák megmentését, és ehhez mi is csatlakozhattunk a nyilvánosság előtt. Ez egy gyors és élvezetes módja annak, hogy meggyőzzük az embereket: tényleg változtathatnak valamin! Mindenkit arra buzdítunk, hogy jelentkezzen be és csatlakozzon a versenyhez.”

A Care2.com és a WCS most egy második “versenyt” hirdetett meg: ezúttal a cél a bűvös 25 000 négyzetmérföld (kb. 64800 km2). Ez annyit jelent, hogyha a versenyzők – a tigris, jaguár és hópárduc- beér a célba, az 60 000 dollárt hoz a WCS – és így a vadállatok – konyhájára. Ez pedig úgy lehetséges, hogy minden egyes kattintást egy szponzor díjaz, mégpedig kemény valutával. A New York Times on The Web, a Jaguar Cars North American, a Novica és a CharityMall.com most kitesznek magukért.








Tigris
A teendő a következő: menj rá a lenti linkre, válaszd ki a legszimpatikusabb kölyökmacska fényképét (javaslom egymás után mind a hármat), és kattints rá. Hihetetlen, de tényleg csak ennyi. Persze utána rendelhetsz plüssleopárdot bónusz-hektárokért, vagy regisztráltathatod ( bejelentheted ) magad az oldalon, esetleg elküldheted a website címét ismerőseidnek; vetélkedhetsz, nyerhetsz, feliratkozhatsz nagymacskás levelezőlistára, hírlevélre stb. Ugyanitt találsz még gyönyörű képeket, levlapokat, információkat is a cicusokról.







Jaguár
De a lényeg: úgy adakozol, hogy egy filléredbe sem kerül. Ha önszorgalomból vásárolsz a Care2.com oldalán, azzal is az állatokat támogatod. Ez most tényleg nem kerül semmibe, csak egyetlen percedbe. Annak a pár állatnak pedig talán az életet jelenti!

Szavazz itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top