Trend

Lovasterápia

Nemcsak az egészséges gyerekek szerezhetnek lovastábori élményeket - már léteznek olyan helyek, ahol fogyatékos társaik is kivehetik részüket a közösségi életbõl, ráadásul nagy hasznukra válik a dolog.

Gyógyító lovaglás

Külföldön már régóta létező gyógymód a lovasterápia, melyet nálunk 1997 novemberében a Magyar Lovasterápia Szövetség honosított meg. A szervezet első terapeuta-képzése három évvel ezelőtt a hortobágyi Epona Lovasfaluban zajlott. Legutóbbi konferenciájukon már 77 magyar résztvevő tanulhatott javarészt nemzetközi előadóktól. 1998 óta a nyári gyermektábori ajánlatok közt keresgélő szülők a kínálatban lovasterápiás programokkal is találkozhatnak. A szakemberek azt javasolják, kérj orvosi tanácsot a megfelelő kezelés kiválasztásához, mielőtt csemetédet elviszed egy-egy turnusra.

A gyógylovagoltatásnak több ága létezik, így a magatartási, tanulási vagy mozgászavarokkal küszködő gyerekek más-más feladatokat kapnak. Fogyatékosok számára sportlovagoltatást, sőt már versenyeket is terveznek. Ezekkel kapcsolatban néhány fontos címet és telefonszámot érdemes megjegyezni:

Kapaszkodó Alapítvány

06(20)9570-957 Kovács Gábor, 06(20)9255-433 Németh Gábor

Helye: Pákozd major, Kisfalud és Pákozd között 8 hektáros területen

Program: speciális lovaglás

  • Integrált tábor (egészséges és fogyatékos gyermekek együttes foglalkoztatása): reggel úszás, délelőtt és délután lovarda – lóápolás, lovaglás.
  • Augusztus első két hetében 7 napos turnusokban lovaglásoktatást szerveznek.

    Nemzeti Gyermek És Ifjúsági Közalapítvány

    Speciális Iskola


    Lovaglás-gyógylovaglás, Bakonyoszlop

    06(88)435-006

    Magyar Lovasterápia Szövetség

    06(1)475-7012 Jámbor Noémi

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top