Trend

A kis gömböc

A mesebeli kis gömböc mindent elnyelt. A mi kis gömböcünk - ez az egyszerûen elkészíthetõ játéktároló - sem tesz másként, elnyeli a nap végére szanaszét heverõ játékokat, sõt kiterítve a kerti pokrócot is helyettesíti majd.

A test

Először a gömböc testét készítjük el. Erre a célra – különösen kerti használatnál – olyan sötétebb árnyalatú zsákvásznat vagy hasonló erős textilt érdemes választani, amelyre rá tudunk rajzolni egy 140 centiméter átmérőjű kört. A négyzet alakú anyag két átlóját berajzolva megkapjuk a kör középpontját, majd innen egy 70 centiméteres zsineg és egy szabókréta segítségével megrajzoljuk a kört, úgy, hogy a zsineget az origóhoz fogjuk. Ha kivágtuk a kört, a szélétől legalább egy centiméterre gomblyukat készítünk, majd az anyag szélét – körben – egy centiméterre visszahajtjuk, és levarrjuk. Az így keletkező csatornába a gomblyukon keresztül egy legalább 4, 5 méteres zsineget fűzünk, mégpedig úgy, hogy a madzag végét egy nagyobb biztosítótűre rögzítjük, majd így toljuk előre. Ezzel a tároló kész is van, a holmikat már csak bele kell dobálni, majd a zsinórral összehúzva, pillanatok alatt rendet teremthetünk.

A személyiség

Arccal is megajándékozhatjuk a gömböcöt. Ehhez eltérő színű anyagból vágjunk ki három, 14 centiméter átmérőjű kört, majd az előbbiekhez hasonlóan készítsünk kis zsákokat belőle. Tömjük ki szivacs darálékkal, vagy akár apróra szabdalt maradék anyaggal. Ezek lesznek a szemek és az orr, a száj a zsák szája lesz. Ha elkészültek, az összehúzó zsinegük segítségével varrjuk a nagy zsákra. A nagyon elszántak egy-egy maradékból, csokornyakkendőt, fület, szembogarat, zsinórdarabkákból, vagy fonalból hajat, bajszot is készíthetnek hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top