Trend

Minden autó (lehet) nõi

Rengetegen gondolják úgy manapság, hogy létezik az autóknak egy külön csoportja, amit úgy neveznek: nõi autó. Az autógyárak valóban berendezkedtek a nõknek való autók elõállítására, mert ha szerencsénk van, hozzájutunk egy jó kis bevásárló autóhoz. Nõi vagy sem? Nem számít.

A méret a fontos?

Egy autó mérete lehet ijesztő. Nos, megrettenni mégsem kell, legfeljebb gyakorolni a parkolást, azt hogy érezzük a kocsi elejét, végét, azaz a kiterjedését. Nem kell megijedni a terepjáróktól és az úgynevezett egyterű kocsiktól sem. Ezeket nagyon kedveli mindkét nem, mert magasan van az ülés, és jobban rálátunk a forgalomra. Minden autót könnyű vezetni; némelyiket könnyebb: nem nehéz tekerni a kormányt, nyomni a féket vagy a kuplungot. Márkák kiemelése nélkül állíthatjuk: minden annyira praktikus a mai autóknál, hogy kimondottan élvezet a vezetés, az autós cégek megkönnyítik a dolgunkat, még ha nők is vagyunk.

Egyszerű és nagyszerű

Napjainkban a karbantartással sem kell túl sokat foglalatoskodni, ugyanis (ezt viszont márkája válogatja) 15-30 ezer kilométerenként kell bevonulni a márkaszervizbe, ahol mindent elvégeznek. Az úgynevezett assistance szolgáltatásnak köszönhetően pedig (1-3 évig), bárhol elakadunk Európában, még benzint is hoznak nekünk, vagy segítenek akár a kerékcserében is.

Női és anyaautók

Nagyon fontos, hogy mennyire tudhatjuk biztonságban családunkat. Női autó? Lehet, hogy ez így túl szimpla. Anya-autó? Nagyon sok autógyár rengeteg pénzt, energiát fordít a gyermekek biztonságára. Előfordul, hogy gyermekülést építenek be a kocsiba. Talán rideg dolognak tűnik belekényszeríteni a kisgyereket a kalodaszerű ülésbe, de semmi más nem képes ütközéskor ilyen biztonsággal megvédeni a picit. Tehetjük a vezető melletti ülésre is. Viszont, ha fordítva, a menetiránnyal háttal szereljük be ide a gyermekülést, úgy, hogy kicsink szemkontaktusban legyen velünk, akkor olyan kocsi kell, amiben a vezetőülés mellett nincs, vagy kikapcsolható a légzsák! Ez rendkívül fontos, mert balesetnél a kirobbanó airbag súlyos sérüléseket okozhat.

Autóban szépülni

Sminkelted már magad visszapillantóban, reggel, a munkába menet? Ha nem, most már ezt is megteheted. Az autók kb. 80 százalékát felszerelték már a vezetőoldali napellenzőtükörrel. Némelyik kocsiban megvilágítja az autóst egy kis lámpa, amikor a tükröt fedő kis ajtót felhajtja. Így meggyőződhetünk arról, hogy hogy nem folyt el a festék, kenődött el a rúzs stb.(Ezt lehetőleg ne menet közben tegyük.) Valójában tehát minden autó női autó.

A szín a fontos, nem a márka

A színt teljesen saját ízlésünknek megfelelően válasszuk, s jobban érezzük magunkat, ha nem pillanatnyi hangulatunknak engedünk, hanem kedvelt színeink valamelyikét látjuk viszont az autónkon. Statisztikák szerint ugyanis ez a legfontosabb szempont a nők autóvásárlásánál. Urak, így ha ti veszitek – ajándékba, mondjuk szerelmetek jeléül – a járgányt, tessék jó előre kipuhatolni, milyen az imádott nő kedvenc autószíne. Ha sikerül ezt megtudni, nagy eséllyel befutó a meglepetés!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top