Trend

Csodajó ötletek 2.

<?kep(1,right)?>Itt szintén olvashatók olyan egyszerû ötletek, melyek szebbé, kényelmesebbé teszik az életünket. Akinek ilyen találmánya van, írja meg, hogy mindannyiunk hasznára váljon.

Gyufaimpregnálás

Pincék tartalékgyertyája, petróleumlámpája mellé sokan helyeznek készenlétbe egy-egy doboz gyufát. Ám az idők során a szálak átnedvesednek, a foszforfej elmállik. Elejét vehetjük ennek az eróziónak, ha a gyufafejeket gyertyához dörzsöljük, a szárakat pedig lakkba mártjuk. Vízitúrán, téli erdőjáráskor-tűzgyújtáskor is jól jöhet ez a megoldás! E régi cserkészpraktika felelevenítését Király Istvánnak (Tatabánya) köszönhetjük!

Polc alatti fedőtartó

Élükre nem állítható, egymáson nem nyugvó, kis méretű létükre is nagy helyet követelő, összeférhetetlen dolgok a fedők. Lemondani róluk mégsem lehet. Badacsonyi László (Budaörs) ezért fiókot csinált belőlük. Konyhai tárolópolcai aljára két-két műanyag fiókvezetőből (vagy “L” profilú szegélyléc darabokból) vezetősíneket készített. A megfelelő fedőt csak ki kell húznia a ráméretezett helyről.

Pohárfogó tenyértámasztó

Ki nem szeret ágyban reggelizni, videózás közben ledőlni falatozni? Betegnek, idős embernek olykor nem is adódik más megoldás. De az ölünkben, vagy előttünk a párnán könnyen elszabadulnak a tányérok, poharak, borulnak a bögrék és tartók a tálcán. Egy vékony, tálca méretű rétegelt lemezbe vágjunk pohár, tányér, üdítős üveg méretű lyukakat és helyezzük ujjnyi távtartó lábakon a tálcánk aljára! Az ebbe helyezett edények már nem csúsznak egymásra, nem lesznek borulékonyak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top