Trend

Útlevél a kutyáknak

"Útlevél a kutyáknak" néven alakult meg nemrégiben egy csoport, s a tagságban olyan híres személyiségek is megtalálhatók, mint Elizabeth Hurley vagy Elton John.

Kegyetlen karantén

A csoport azt a célt tűzte maga elé, hogy megrövidítse a drákói szigoráról ismert brit karantén idejét. Jelenleg ugyanis az Angliába érkező kutyáknak vagy macskáknak 6 hónapot kell karanténban tölteniük; ezt sokan szükségtelennek tartják, s főleg fájdalmasnak, hogy az állatoknak ilyen hosszú ideig kell távol lenniük gazdájuktól.

Pazar körülmények

Némi leleménnyel – és még több pénzzel – persze a karanténtörvény is kijátszható. Elizabeth Taylor és Richard Burton például luxusjachtot vásároltak kutyáiknak, így az állatok ugyan el voltak szeparálva környezetüktől, ám a Temzén úszó hajón alighanem jobb körülmények közt vészelték át a vesztegzárt, mint az állami telepen őrzött társaik.

Az „Útlevél a kutyáknak” mozgalom szeretné elérni, hogy az emberek és az állatok egészségesen élhessenek együtt – anélkül, hogy ilyen hosszú időre elválasztanák őket egymástól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top