Trend

Hogyan szelídítsük meg a macsót?

Mirõl lehet felismerni a macsó férfit? Nehéz kérdés. A macsó olyan ember, aki szereti erejét fitogtatni, elvárja, hogy csodálják, és arra törekszik, hogy mindig õ mondja ki az utolsó szót. Lássunk néhány példát!

A hősszerelmes macsó

Trükkje: tenyerén hordja a barátnőjét, és a lány is élvezi, hogy ilyen fantasztikus védelmezője akadt. Ám sokszor annyira túlzásba viszi a védelmezést és a gondoskodást, hogy a lány előbb-utóbb úgy érzi, a férfi megfojtja őt figyelmességével. Ha veszekedni kezdenek, a férfi nem tűr ellentmondást. Legrosszabb esetben eltűnik barlangjában, és szótlanságba burkolódzik.

Ami mögötte van: az ilyen férfiba azt nevelték, hogy keménynek kell lennie. Soha egy könnycsepp nem gördülhet végig az arcán, a fejében azonban állandóan az jár: hogyan fog megfelelni barátnője elvárásainak. Egy igazi karrierista asszony mellett labdába sem rúghat, de azt hiszi, hogy ha övé lesz az utolsó szó, akkor minden rendben lesz.

Használati utasítás: kedvesen adja a tudomására, hogy mik az elvárásai vele szemben. A hősszerelmesnek éreznie kell, hogy pótolhatatlan, tehát nyugodtan adjon neki feladatokat. Ha leterheli, talán nem fog állandóan mindenbe beleszólni.

A nagyszájú macsó

Trükkje: csak arról akar beszélgetni, ami neki fontos. A társalgást állandóan félbeszakítja okoskodásával. Baráti társaságban sokszor kellemetlen helyzetbe hozza kedvesét nőellenes kijelentésivel és a szőke nős vicceivel.

Ami mögötte van: szeretné, ha mindenki jó társaságnak tartaná őt, ha csodálnák eszéért, szellemes beszólásaiért. Meg van győződve arról, hogy mindenben neki van igaza.

Használati utasítás: nem szabad mindig komolyan venni, amit mond. Vegye mindig figyelembe, hogy a nagyszájú csak azért beszél, mert okoskodni akar. Semmiképpen se süllyedjen le az ő színvonalára. Ha beszélget vele, ne keveredjen vitába, inkább hagyja rá, amit mond. Ha észreveszi, hogy már nem akarja zavarni a köreit, magától is alább adja.

A vezérürü macsó

Trükkje: minden munkahelyen van egy olyan ember, aki mások közös munkájára azt mondja: minden az ő agyából pattant ki, és ő zsebeli be érte a jutalmat. Azt hiszi magáról, hogy a cég esze.

Ami mögötte van: az ilyen férfi, ha kell, könyökkel tör magának utat. Ő eszi le a habot a tortáról, de amikor felelősséget kellene vállalnia egy hibáért, mindig a munkatársait tolja előre. A “legjobb védekezés a támadás” elvéhez tartja magát. Képtelen bocsánatot kérni.

Használati utasítás: ha a felette álló vezetők felismerik a vezérürü gerinctelenségét, könnyen sarokba lehet szorítani. Ő legyen mindig a legutolsó, akit beavatunk a különböző tervekbe. Magánéletünkkel pedig sose terheljük, mert ő lesz az első, aki ellenünk használja fel családi problémáinkat. Legyünk vele mindig tárgyilagosak. Ha nem értünk vele egyet, négyszemközt vágjuk szemébe az igazságot, ne társaságban.

A család “török basa” macsója

Trükkje: a mindentudó családfő bármelyik helyzetben tudja, mit kell vagy mit kellett volna tenni. Elvárja, hogy a többiek kikérjék a véleményét, és nem szereti, ha megkérdőjelezik a döntőképességét. A gyerekei viszont soha semmit nem tudhatnak jobban nála.

Ami mögötte van: az ilyen apával, nagybácsival, testvérrel általában akkor kerül összeütközésbe az ember, ha a tekintélyét, szaktudását megkérdőjelezik. Titokban állandóan arra vár, hogy tanácsot kérjenek tőle.

Használati utasítás: ne akarjon az elvárásainak megfelelni, mert ez úgyis lehetetlen. Még akkor sem ismerné el, hogy önnek igaza van, ha valóban így lenne. Az a legjobb, ha olyan területre tereljük a beszélgetést, amelyről nincsen véleménye.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top