Tőled Tanultam cikkek

Ezt az 6 dolgot akarja minden anyuka megtanítani a gyerekének

Az anyukák többnyire azon vannak, hogy minél előbb és minél hatékonyabban átadják gyerekeiknek mindazt, amit fontosnak gondolnak, hiszen nagyon jól tudják, hogy egy ponton túl már passzióvá válik a szülői tanácsok ignorálása. Ezek azok, amiket minden szülő szeretne megtanítani!

1. Türelem!

A fiatalság kulcsszava a türelmetlenség, de az anyukák már tudják, hogy a jó dolgokra várni kell. Sajnos elképesztően nehéz a forrófejű gyerekeket türelemre inteni, de ha az anyukánk megtanítja, egy életre hálásak lehetünk érte!

2. Nem baj, ha hibázol

Gyerekként attól is rettegtünk, hogy bevalljunk egy rossz jegyet, vagy beismerjük, hogy mi törtük el a nagyi nagy becsben tartott kerámiafiguráját. Pedig egy jó anyuka arra tanít, hogy nem baj, ha hibázol, a lényeg, hogy tanulj hibáidból.

Ezt az 6 dolgot akarja minden anyuka megtanítani a gyerekének

3. Ne őrizz haragot

Az anyukád azt szeretné, hogy boldog legyél, épp ezért nem akarja, hogy haragot cipelj a szívedben. Az elengedés képessége az egyik legnagyobb ajándék, amit egy jó szülőtől kaphatunk.

4. Tedd el a fontos papírokat!

Érthetetlennek tűnik, miért őriznek az anyukák halomban álló paksamétákat, aztán rájössz, hogy ezek sok helyzetben elég jól tudnak jönni…

5. Tanulj meg főzni

És ez nem csak a lánygyerekekre vonatkozik! A főzés lehetőség, hogy finom és egészséges ételeket egyél gazdaságos módon.

6. A boldogság egy választás

Az édesanyád élete végéig mindent megtesz majd azért, hogy boldog legyél, de szeretné, ha tudnád, hogy a boldogság a te választásod is. 

LifeHack

“Tőled tanultam!”

Ők vannak ott az első lélegzetvételünknél, vigyázzák az első léptünket és az összes többiet is a háttérből, amíg csak élnek. Közben bölcsen, szinte észrevétlenül pakolják a felbecsülhetetlen értékű útravalót a hátizsákunkba. Az anyai tanácsok igazi kincsek, melyek elkísérnek minket egy életen át. Nem lehetünk elég hálásak értük!

És nektek mit tanított az anyukátok?

Írjátok meg a toledtanultam@centralmediacsoport.hu e-mail-címre a legfontosabb tippet, tanácsot, amit valaha tőle kaptatok! A legjobb mondatokat az NLCafé szerkesztőségi zsűrije fogja kiválasztani, és majd ti szavazhatjátok meg, melyik a tíz legjobb anyai tanács. A tíz nyertes mondat beküldői NLCafé-ajándékcsomagot kapnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top