Tiszta egészség
Szponzorált tartalom

A 8 legfontosabb higiéniai szabály iskolai mosdókhoz

Te hogyan szoktad megelőzni a visszafröccsenést? Sehogy? Ez nem túl jó hír.

Ahogyan az összes nyilvános mosdónál, úgy az iskolai illemhelyek esetében is számtalan komoly higiénés szabályt kell betartani ahhoz, hogy megőrizzük az egészségünket. A gyerekekkel sok esetben nem olyan egyszerű megértetni, hogy bizony nem azért mondjuk, hogy ne üljenek rá az ülőkére, vagy hogy mossanak mindig kezet, mert unatkozunk, vagy mert piszkálódni van kedvünk, hanem mert így tudjuk megóvni őket a fertőzésektől. Az alapvető szabályok viszont egyszerűek, és ha egyszer az emberbe ivódnak, akaratlanul is be fogja tartani őket a saját érdekében. Lássuk, milyen szabályok kell betartani!

  • Mindig moss kezet alaposan vécézés előtt és persze vécézés után is. Ez olyan alapszabály, amit nemcsak az iskolában érdemes alkalmazni, hanem a legszebb álmodból ébredve is tudnod kell, mennyire fontos a kéz fertőtlenítése.
  • Ha tudsz választani, a legtisztább vécébe menj be. Általában nem a legutolsók lesznek azok, hiszen mindenki úgy van vele, hogy a távolabbit használják kevesen, így a legtöbben ösztönösen azokat keresik.
  • Ne fedd le a vécéülőkét papírral, mert nem sokat segít! A megoldás az, ha a deszka fölé guggolsz és úgy végzed el a dolgodat. A vécére ráülve ugyanis egy jó kis kólibaktérium-fertőzést lehet szerezni, de például a bélbaktériumok is megélnek az ülőkén.

iskolai mosdó

  • Előzd meg a visszafröccsenést, tegyél egy kevés vécépapírt a kagylóba.
  • Soha ne pakolj a mosdó padlójára semmit, mert egészen biztos, hogy számtalan baktérium vár ott arra, hogy rátapadhasson valamire. Inkább akaszd fel vagy add oda valakinek a cuccodat, de ezt a megoldást soha ne válaszd.
  • Ha idegen helyen húzod le a vécét, ne puszta kézzel tedd meg, hanem egy darabka vécépapírral, amit aztán egy gyors mozdulattal dobj ki. Ugyanez vonatkozik a kilincsekre is. Ha csak egy mód van rá, véletlenül se fogd meg a kilincseket puszta kézzel. Ha nagyon muszáj megérinteni, használj hozzá vécépapírt.
  • Ha olyan fülkébe mégy be, ahol nem jó a zár, kérj meg valakit, hogy vigyázzon, ne nyissanak rád. Könnyebb így a dolgodat végezni, és megkíméled magad egy kellemetlen rád nyitós szituációtól is.
  • A fiúknak érdemes arra figyelniük, hogy ne álljanak az éppen vizelő társuk mellé, mert nehéz helyzetet teremthetnek, zavarba hozhatják az illetőt.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top