Tippek a mélyhűtőből cikkek

30 perces fogás Keletről: thai halgolyók

A gyömbér és a csili kelti életre a halat ebben a receptben.

Elkészítési idő: 30 perc

4 személyre hozzávalók:

  • 2 zacskó FRoSTA Thai zöldségkeverék szósszal
  • 2 ek. étolaj

Hozzávalók a halgolyókhoz:

  • 30 dkg halfilé (lazac vagy tilápia)
  • 1/4 része a kész zöldségkeveréknek
  • 1 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 kk. reszelt gyömbér
  • só, csili ízlés szerint
  • 3 dl étolaj a sütéséhez
  • 1 lime leve a tálaláshoz
  • 1 kk szezámmag a tálaláshoz
Thai halgolyók

Egy nagy, forró serpenyőbe két kanálnyi olajat öntünk, majd folyamatosan rázogatva 7 perc alatt megsütjük benne a zöldségeket.

Kiszedjük, félretesszük.

Egy másik serpenyőbe beleöntjük a sütéshez az olajat.

Egy késes robotgépben darabosra vágjuk a halfilét. Ne pépesítsük!

Félretesszük egy tálba. A gépben ledaráljuk a zsemlét, majd beletesszük, és felaprítjuk a megsütött zöldség 1/4 részét is. Ezt is tálba borítjuk.

Hozzáadjuk a tojásokat, a gyömbért, a sót és csilit, majd összegyúrjuk.

Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, majd oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük. Az utolsó pillanatban a kész zöldségeket visszatesszük a serpenyőbe, és fél perc alatt átforrósítjuk.

A halgolyókat szezámmaggal meghintve, lime-lével meglocsolva tálaljuk a zöldségek mellé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top