Teszteljünk!

Új lehetõség az influenza kezelésében

A téllel együtt hamarosan támad az influenza is. A szakemberek egyben idén is biztosak: senki nem tudja megmondani, hogy lesz-e járvány, vagy sem! Ha szeretnél felkészült lenni, mi már tudjuk a megoldást!




Az országos Epidermológiai Központ adatai szerint 1950-2000 között összesen 26,3 millióan betegedtek meg közülük 22.250-en estek az influenza áldozatául. A legnagyobb járvány 1986-ban volt, akkor közel 1,4 millióan betegedtek meg, és 171 halálesetet regisztráltak a kórházakban.

A nagy influenzajárványok idején az átlagosnál akár ötször több orvosi vizitre kerül sor, s jelentősen nő az antibiotikumok fogyasztása.

A betegség megelőzése szempontjából védőoltások alkalmazása elengedhetetlen, ha azonban mégis megbetegszünk, egy új készítmény nyújthat hathatós segítséget.

A közelmúltban felfedezett hatóanyag a kórokozót hatástalanítja, azaz azt zárja ki, hogy a megbetegedés továbbterjedjen, és a vírus szaporodjon. A közel két éve a hazai patikákban is forgalomban lévő receptköteles gyógyszer a vírus enzimjeinek gátlásával akadályozza annak szaporodását, és ezáltal megakadályozza a továbbfertőzést.

A gyógyszer a többi terápiás lehetőséggel ellentétben, nemcsak a tüneteket kezeli, hanem valóban gyógyítja is azt. Az új készítmény legnagyobb különlegessége az, hogy az oltással ellentétben a vírus bármelyik variánsával szemben hatásos.





A kutatások azt bizonyítják, hogy a gyógyszer a szövődmények előfordulását akár felére is csökkentheti. A fertőzés súlyosságát 40, míg a betegség idejét akár 30 százalékkal is lerövidítheti. Mint minden jóban, ebben is van valami rossz: mivel a gyógyszer szedésének időtartama alatt a beteg nem fertőz, így nyugodtan bemehetsz akár influenzásan is a munkahelyedre dolgozni…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top