Téli kényeztetés cikkek

Gyerekbarát mentolos fürdőgolyórecept náthaszezonra

Egy kényeztető fürdő önmagában is nagy élmény, de saját, házilag készített fürdőgolyókkal fokozhatjuk az élvezeteket. Sőt, a náthaszezonban akár mentolos verzióval is segíthetünk magunkon, vagy erősíthetjük egyúttal gyermekeink szervezetét így is – mégpedig az egészséges,bőrtápláló, mentolos illóolajoknak köszönhetően.

A bedugult orr sok kisgyerek, és persze felnőtt rémálma is, ami még a legtürelmesebb betegtípust is kikezdi hosszú távon. A tüneteket sokféleképpen enyhíthetjük, mi most a do it yourself, vagyis a csináld magad mozgalom jegyében az egyre népszerűbb, házi fürdőgolyón keresztül történő verziót mutatjuk be, amivel a nyugodt alvást is előkészíthetjük. A gyerek- és bőrbarát, házi készítésű szépségterméket ugyanis a “náthára hangolt” formában is elkészíthetjük. A bedugult orrú, rossz közérzetű gyerekek szórakoztatására és kezelésére is remek módszer, ráadásul kifejezetten egyszerű az elkészítése is.

Szokásos alap

A gyerekbarát mentolos fürdőgolyó alapreceptje nem tér el a hagyományos fürdőbombák alapjának elkészítésétől. A hozzávalók nagy részével jó eséllyel eleve rendelkezünk otthon, nem kell más hozzá,mint egy kis idő, pár üvegedény, és már neki is láthatunk a nyugtató, enyhítő hatású fürdőbombának!

Gyerekbarát mentolos fürdőgolyórecept náthaszezonra

Hozzávalók:

  • 1 csésze szódabikarbóna
  • 1/2 csésze tengeri só vagy keserűsó
  • 2 teáskanál víz

A választott illóolajból 20 csepp (Mi a mentolt ajánljuk, de megfázás, és légúti problémák esetén szintén jó választás az eukaliptusz, borsmenta, levendula, rozmaring és a citrom is. Ha pedig kísérletező típusok vagyunk, ezek kombinációjával, vegyítésével is megpróbálkozhatunk!)   Ha fokozni szeretnénk a hatást, jöhet 1 teáskanálnyi őrölt mentol kristály is, mégpedig porrá zúzott verzióban

Elkészítés:

Keverjük össze első lépésként a szódabikarbónát valamint a sót (vagy keserűsót), aprólékosan, amíg teljesen össze nem keveredett. Adagoljuk hozzá a kevés vizet, folyamatosan keverve, addig, ameddig állagra a nedves homokra nem emlékeztet a keverékünk. Ha összetapad, amikor összepréseljük, de mégsem kelt vizes hatást ránézésre, akkor biztosak lehetünk benne, hogy már jó a textúrája. Amennyiben sikerült elérnünk a megfelelő állagot, következhet a mentol kristályok porított verziója,valamint hozzákeverhetjük a mentolos (vagy a választás szerinti) illóolajat, illóolajakat.

Ha nincs otthon speciális formánk, akkor a muffin sütiformák is megfelelnek, amiket előtte olajozzunk vékonyan ki. Határozottan, erős mozdulatokkal, préselve a keveréket töltsük meg a formákat, és legalább 24, de lehetőleg 48 órán keresztül szárítsuk a mentolos fürdőbombákat, hogy egészen biztosan összeálljanak, és szilárd állagúak legyenek. Amikor úgy látjuk, tökéletesen kiszáradtak, akkor egy csatos, nagyobb üvegedényben, légmentesen lezárva tárolhatjuk a fürdőgolyókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top