Téli kényeztetés cikkek

Kedvenc alapanyagok a natúrkozmetikozmetikai iparból

A natúr kozmetikumok piaca egyre szélesedik, ahogyan a natúr termékekben felhasznált természetes kincsek, pontosabban alapanyagok sora is. Megnéztük, mik is azok a természetes szépítők, amiket a gyártók és a felhasználók is egyformán szeretnek.

A természetesség irányába való elmozdulás a szépségápolás terén is érezteti hatását, egyre több gyártó “nyúl” a természetes összetevők felé, nem csupán a technikai vívmányokra koncentrálva, illetve előnyben részesítve őket. Mi ezúttal azt néztük meg, hogy azon gyártók esetében, akik termékeik előállításánál a toxinoktól és vegyi anyagoktól, a mesterséges színezéktől, illatanyagoktól, tartósítószerektől való mentességet tartják szem előtt, mik azok a természetes alapanyagok, amikkel a bőr, vagy a haj szépségét fokozzák.

Igazi zöld alapanyagok!

A természetesség zászlaja alatt mi is lehetne népszerűbb alapanyag, mint a természet adta zöld kincsek, amelyek jó része már évtizedek óta bevált összetevő a szépségszektorban. Rengeteg nagy kedvenc sorakozik itt, kiszolgálva a bőrszépítésben a természetességet kereső vásárlók ízlését. Az egyik legnagyobb jolly joker az aloe vera, amit különösen így télen lehet hasznos bevetni. Híres hidratáló erejéről, így a hidegben igénybe vett, száraz bőrön is szépen teljesít, ugyanakkor véd, és bársonyosságot biztosít.

Az uborkát is rengeteg pakolásban, samponban, krémben megtalálhatjuk, és nem véletlenül. A kifejezetten érzékeny bőr esetén is zseniálisan ható összetevő, feszesítő hatással is bír, emellett hidratál, puhít. Az antioxidáns nagyágyúnak számító zöld teát szintén sok gyártó választja, mert remek gyulladáscsökkentő, és nyugtatja a bőrt.

Kedvenc alapanyagok a natúrkozmetikozmetikai iparból

Béta karotin szekció

Ha már színekről esett szó, említsünk meg egy másik színcsoportot is. Nagyon feljövőben vannak ugyanis a piros, narancs és sárga gyümölcsök, zöldségek is, mint alapanyagok. A kozmetikai szektorban közülük elsősorban a sárgarépa, az édesburgonya és a sütőtök köszön vissza, mint izgalmas és természetes alapanyag, méghozzá gazdag béta karotin tartalmuknak hála. A slágertápanyag ugyanis csupa szépet és jót tesz a bőrrel, megoldja az A-vitamin bevitelt a szervezetünkbe, elősegíti a sebgyógyulást, a sejtmegújulást, és véd a nap káros erejével szemben.

Zabos úttörő

A zabpehely az újdonságok közé tartozik, és a felhasználás gyakoriság a szempontjából sem dobogós, vagyis még nem tartozik a legnagyobbak közé. Még… Pedig egyike azon kifejezetten kevés természetes összetevőnek, amelyekről hivatalosan is kimondták, jó hatással bír bőrirritációkra. Ekcéma, szömörce-, mérges szömörce- vagy rovarcsípés, bőrszárazság? A zab mindegyik esetben alkalmazható, legyen szó nappali krém, vagy akár nyugtató fürdő formában történő bevetésről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top