Tegyük fel!

Tedd fel! Apróhirdetés mobilon

Az a régimódi és kellemes szokás, hogy utazás közben – például vonaton, buszon, metrón – újságot olvasunk, vagy éppen magazint lapozgatunk a strandon heverészve, várótermekben ücsörögve lassan kihalófélben van. Sokkal hétköznapibb látvány, hogy a mobiltelefon képernyőjébe temetkezve múlatják az időt az emberek ezeken a helyszíneken. Ezen játszunk, ezen hallgatunk zenét, nézünk videókat, olvassuk el a napi híreket és leveleinket, és itt intézünk egy rakás ügyet.

Frissen felvett egyetemistaként első dolgom volt megfelelő albérletet keresni a fővárosban. Emlékszem, hogy azokon az augusztus eleji napokon sokan rajtam kívül még rengeteg szépreményű fiatal töltötte ezzel a kimerítő elfoglaltsággal az idejét. Nem volt nehéz kiszúrni a lakáskeresőket: vaskos hirdetési újsággal a hónuk alatt rótták a pesti és budai utcákat, a villamoson ülve böngészték és karikázgatták a szóba jöhető ajánlatokat. Nagyon sok időt és kellemetlenséget megspórolt volna nekem akkor egy okostelefon, amivel másodpercek alatt megtalálhattam volna a “rám szabott” hirdetéseket.

Apróhirdetés mobilon

Neten hasít az apróhírdetés

Persze igazából nem csak az okostelefon hiányzott akkor. Az internet ugyan már elkezdte bontogatni szárnyait, de az apróhirdetések fő fórumait akkoriban még mindig a nyomtatott sajtóban, a villanyoszlopokon és kapualjakban kellett keresni. Egyáltalán nem volt evidens, hogy neten böngésszünk, ha venni vagy eladni akartunk, vagy éppen kiadó lakást kerestünk. Ma éppen a fordított a helyzet: az internet lett a hirdetések igazi otthona: óriási kínálatban válogathatunk gyorsan. A keresés villámgyors és igazán személyre szabható, és ha létezik az a termék, amire szükségünk van, azt meg is fogjuk találni, és nem siklunk el felette úgy, mint ahogy az régen az újságokat lapozgatva megesett néha.

Ha az internet bőséges kínálata és a telefonok mobilitása párosul, akkor lesz igazán egyszerű, hatékony és időtakarékos a keresgélés, különösen ha rendelkezésünkre áll egy kifejezetten ilyen célra fejlesztett mobilalkalmazás is.

Üzlet egy kattintással

Természetesen a hirdetési portálok is jól tudják ezt, és élnek is a technika adta lehetőségekkel: egy kattintással pár perc alatt a telefonra tölthetők és használhatók azok az alkalmazások, amikkel kényelmesen és átláthatóan keresünk. De nem csak a keresés miatt praktikusak ezek az appok. Ha eladni szeretnénk, valamilyen holminkat kívánjuk meghirdetni, akkor talán még hasznosabbak. Például ha a hétvégi házban tartunk lomtalanítást, ahol internet ugyan nincs, de egy jó nagy halom felesleges holmi vár arra, hogy “feldobjuk” a netre, ott a helyszínen lefotózhatjuk a telefonnal és azon nyomban fel is tölthetjük az apróhirdetési oldalra és megoszthatjuk kedvenc közösségi portáljainkon is. Nem kell megvárni, hogy hazaérjünk és a fényképezőgépről előbb a gépre, majd a gépről a netre töltögessük a képeket, hanem egy perc alatt hírt adhatunk arról, milyen remek üzletet kínálunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top