Tegyük fel!

Művészet lomokból – így varázsolj értéket az otthoni kacatokból

Az őszi lomtalanítás során a legkülönfélébb kacatok kerülnek elő, amiket könnyed mozdulattal dobunk ki. Pedig ezek jó része egy kis ráfordítással igazán piacképes árukká alakítható lenne. Meríts ötletet az alábbi képgalériából és tippjeinkből te is arra, hogyan változtathatod a lomtalanítás pénzkeresetté!
Művészet lomokból – így varázsolj értéket az otthoni kacatokból

Keresd az ötleteket!

Nem mindenki születik művésznek, de a kreativitás a legtöbb emberben ott lapul. Csupán ez illetve némi kézügyesség szükséges ahhoz, hogy egy kis időt rászánva szép és eladható dolgokká varázsold a háztartásod felesleges holmijait. Ha eredeti ötleteknek híján vagy, de nem szeretnéd a szemétbe hajítani a lomtalanításkor szortírozott dolgokat, “üsd fel” az internetet, ahol tippek százaiból válogathatsz. Egy jó keresőszóval előhozhatod a net kincsesbányájából azokat a fotókat, amik beindítják a képzeleted és amik mintájára a saját lomjaidat felhasználva új alkotásokat, meghirdethető termékeket kreálhaszt. Ha nem beszélsz idegen nyelveket, akkor sincs baj, a keresést egy webszótár segítségével külföldi oldalakra is könnyedén ki tudod terjeszteni, így még nagyobb eséllyel bukkansz rá azokra az ötletekre, amiket megvalósíthatsz. Például ilyenekre:

Megnézem
Összes kép (1)

Hol és hogyan hirdesd meg?

Ha rátaláltál valami érdekesre, amit te magad is képes vagy megvalósítani, két fontos lépés áll még előtted: el kell készítened a kiszemelt tárgyat, majd piacra kell dobnod. Ma a leghatékonyabb eszköz erre az internetes apróhirdetés, mert ezzel gyorsan, olcsón mutathatod be a termékedet rengeteg embernek. A hirdetések “megkomponálása” külön tudomány, ahhoz, hogy felkeltsd vele az érdeklődést és vevőt szerezz, alaposan meg kell fontolnod a hirdetés tartalmát. Ezt egy következő cikkben részletesebben is megmutatjuk, de addig is annyit mindenképpen jó tudnod, hogy alapvetően négy elemre kell odafigyelned: az érthető, információ gazdag, de tömör szövegezésre, a bőséges, sok beállításból elkészített képanyagra a termékről, valamint a piacképes, vonzó árra. Természetesen az is fontos emellett, hogy a hirdetésnek megtaláld témához találó legjobb elhelyezését.

Mennyit fordíts rá?

Amikor egy haszontalan holmit eladható termékké akarsz átalakítani, tartsd szem előtt a gazdaságosságot. Mind időben, mind pénzben annyit szabad csak ráfordítani a termékre, ami az eladási árból megtérül és még haszon is marad rajta. Ezért először érdemes körbenézni a piacon – az internetes apróhirdetések között a keresés gyorsan és hatékonyan megoldható – hogy körülbelül milyen árat szabnak más, hasonló termékeknek és mekkora ezekre a kereslet. Ez alapján döntsd el, mennyi időt és pénzt fordítasz a te terméked “kifejlesztésére”.

Vegyél kacatot, adj el kincseket!

Ha beléptél az internetes adok-veszek világába, akkor hamar észreveszed magad is, hogy ezen a piacon nem csak eladóként, hanem vevőként is van keresnivalód. Más megunt, olcsón kínált holmijai számodra értékes nyersanyagok lehetnek, amiket megvásárolva és átalakítva meghirdethetsz és profitot szerezhetsz belőle. Ha tehát kifogytál az otthoni kacatokból, böngéssz az apróhirdetések között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top