Desszertsarok

Mennyei túrótorta csokival – sütés nélkül

Egy jó túrótortával nem lehet melléfogni. Egyszerűen, gyorsan összeállítható, és nagyon-nagyon finom. Mi most csokikrémmel locsoltuk meg a tetejét, de kínálhatjuk lekvárral, friss gyümölcsökkel is.
Mennyei túrótorta csokival - sütés nélkül

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

A túrós réteghez:

  • 500 g túró
  • 100 g tejföl
  • 100 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 6 lap zselatin
 A csokis tetőhöz:
  • 50 ml habtejszín
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 csapott evőkanál méz
  • 50 g étcsokoládé

A tetejére: csokidarabkák / reszelt étcsoki

  1. A túrót krumplinyomóval áttörjük, elkeverjük benne a porcukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héját és levét.
  2. A zselatinlapokat kevés (pár evőkanál) hideg vízbe áztatjuk 5 percre, aztán kinyomkodjuk és átrakjuk egy kis lábasba, amibe pár evőkanál vizet is teszünk. Tűzhelyen melegíteni kezdjük, kevergetjük, és ha feloldódtak a zselatinlapok, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Ha már langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a túrós keverékhez. A masszát a tortaformába simítjük, és hűtőbe tesszük 1-2 órára vagy akár egy éjszakára.
  3. A csokikrémhez a tejszínt, a cukrot és a mézet egy kis lábasban forrásig melegítjük, beletördeljük a csokit és addig kevergetjük, míg el nem olvad a csoki és szép krémet nem kapunk. Kicsit félretesszük hűlni, sűrűsödni.
  4. Ha kicsit hűlt a csokikrém és a túrótortánk is készen áll, akkor óvatosan, kanalanként rákanalazzuk a torta tetejére a csokikrémet és még visszatesszük egy kicsit a hűtőbe dermedni. Tálaláskor aprított csokival szórjuk meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top