Tabuk nélkül

Segítség, visszatért a hüvelygombám! (x)

Ég és viszket, sőt nagyon viszket! Már megint! És nem vakarhatod meg, mert milyen ciki már, ha egy nőnek viszket a… micsodája. Ha „támad” a hüvelygomba, amúgy se vakargasd, mert csak tovább irritálod a már amúgy is érzékeny és fájdalmas intim területet. Inkább sipirc az orvoshoz!


A hüvelygomba tünetei

Honnan tudod, hogy hüvelygomba? Például onnan, hogy már volt ilyened, és most megint előjött. A jelek, amik a hüvelygombára utalhatnak: túrós-szemcsés állagú, fehér, vagy sárgásfehér színű hüvelyfolyás, fájdalom, égő érzés és az olykor már-már elviselhetetlen viszketés.

A visszatérő hüvelygomba

A hüvelygomba „rendszeres” visszatérése miatt meglehetősen sok nő kénytelen újra és újra felkeresni a nőgyógyászát. Előfordulhat, hogy szájon át is kell gyógyszert szedned, illetve a tüneteidet helyileg csillapító kúpot, kenőcsöt kell használnod. Utóbbihoz hasznos segítség a Micovag Plus hüvelykúp. Összetételét tekintve egyedülálló, vény nélkül kapható készítmény, amely a kamillából származó bizabolol összetevővel csillapítja a gyulladás okozta kellemetlen tüneteket, a viszketést és az égő érzést. Tejsav- és bórsavtartalmának köszönhetően pedig helyreállítja a hüvely egészséges, savas kémhatását, ami hasznos a kórokozó mikroorganizmusok megtelepedése ellen.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz a hüvelygomba kiegészítő kezelésére

Hogyan előzheted meg a hüvelygomba kiújulását?

A hüvelygomba kialakulását nagyon gyakran a hüvelyflóra egyensúlyának zavara okozza. Jó ha tudod, a hüvelyed nem steril szerv, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok, többek között gombák (bizony!) élnek benne: ezek alkotják a természetes hüvelyflórát. Amíg megvan a belső egyensúly, nincs is semmi bajod. De ha valamiért megbomlik a rend és a kellemetlen tünetekért leginkább felelős Candida gombák nekilendülnek, azaz túlszaporodnak, olyankor alakulhat ki a gombás hüvelygyulladás, köznapibb nevén a hüvelygomba.

A fertőzés elkerülésének kulcsa lehet az egészséges hüvelyflóra megóvása. Ha a hüvelygomba célzott kezelését követően nem fordítasz gondot a hüvelyflóra helyreállítására, akkor a fertőzés könnyen visszatérhet. A teljes gyógyulást az is nehezíti, hogy a Candida napjainkra sajnos nagyon sok gombaellenes hatóanyaggal szemben ellenállóvá vált. A Micovag Plus hüvelykúp segíthet megelőzni a kiújulásokat, hiszen nem csak a gombák megtelepedése ellen hasznos, hanem a benne lévő tejsavnak köszönhetően segít helyreállítani a hüvely savas kémhatását is. Valamint nem lehet elégszer elmondani: a hüvelyöblögetés nem alkalmas a hüvelygomba „eltávolítására”! A nyomós ok híján való irrigálással csak kimosod magadból az egészséges hüvelyflórád maradékát is, amivel még messzebb kerülsz a gyógyulástól. 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top