Tabuk nélkül

Nyílt levél a férfiaknak egy nőtől, aki hosszasan szenvedett hüvelyfertőzéstől (x)

Tündi mellett végig kitartott a párja, pedig hetekig nem tudtak szexelni. A lány ugyanis először hüvelygombától szenvedett, utána pedig bakteriális fertőzést is sikerült összeszednie. Levele minden férfihoz szól!

Kedves férfiak!

Ezt a levelet azért írom, mert a barátnőmet otthagyta a pasija azzal az indokkal, hogy elege lett belőle, hogy a lánynak „folyton” hüvelyfertőzése van. Bezzeg az én barátom kitartott mellettem, pedig nekem is volt nemrég hüvelygombám, és utána bakteriális fertőzésem is… Kérlek, olvassátok el figyelmesen a levelemet, és akkor talán a jövőben nem gondoljátok, hogy a nők csak hisztiznek, amikor „odalent” van valami bajuk. Higgyétek el, a testi szerelemre nekünk is igényünk van, de ha éppen hüvelyi nyavalyával küzdünk, akkor a szexre sajnos egy ideig gondolni sem bírunk.

Nem léptem félre!

Régen rossz, ha nyomban szakítotok, mert azt gondoljátok, hogy a barátnőtök biztos félrelépett, és úgy szedte össze a hüvelyi kórságát. Léteznek ugyan nemi úton terjedő betegségek, de a hüvelygomba vagy a bakteriális hüvelyfertőzés biztosan nem tartoznak ezek közé. Pontosabban a gombás fertőzést lehetséges átadni egymásnak, a legtöbbször azonban mégsem kívülről „érkezik”. A Candida gomba ugyanis együtt él velünk, nőkkel, mivel a természetes hüvelyflóránk állandó lakója. Csak éppen nincs vele semmi gond, amíg úgy nem „dönt”, hogy túlzásba viszi a szaporodást. Ennek többféle oka lehet, például gyógyszermellékhatás, stressz vagy akár a nem megfelelő táplálkozás. Mindez a hüvelyflóra kényes egyensúlyának megbomlásával és ennek nyomán a Candida gombák elszaporodásával járhat.

A hüvelygombát néha nehéz megfékezni!

És igen, van úgy, hogy az istennek sem akar elmúlni a hüvelygomba. Ha valakinek, hát nekünk tényleg a hátunk közepére sem hiányzik egy ilyen nyavalya. A hüvelygomba ugyanis viszket, de kegyetlenül, és persze nem szabad sem vakarni, sem dörzsölni, mert attól csak még jobban fáj, és akár a teljes intim területünk begyulladhat! Ezért kérlek, ilyenkor ne ostromoljatok minket! Értsétek meg, ha egy nőnek fáj odalent, akkor azon a környéken mindenféle piszkálás rossz érzést okoz! És nyilván a folyásunkra sem vagytok kíváncsiak…

Szex helyett érzelmi támogatást várunk!

Követelőzés helyett sokkal jobban esne, ha elkísérnétek minket a nőgyógyászhoz, mint ahogy velem tette az én párom. Olyan jó érzés, ha van velünk valaki, aki legalább a váróban fogja a kezünket! Higgyétek el, mi legalább annyira izgulunk egy nőgyógyászati vizsgálat előtt, mint ti, férfiak mondjuk egy prosztatarákszűrés előtt. Elvégre az ember ilyenkor a legintimebb testtáját kénytelen feltárni egy idegennek. Még ha ismerjük is régről a dokit, attól még minden alkalommal kínos egy ilyen helyzet!

Kúp hüvelygomba ellen

Elmehettek a patikába is hüvelygomba elleni kúpért. Nem ciki, a patikus néni egy percig nem fogja azt hinni, hogy magatoknak veszitek. Sőt, elismeréssel néz majd rátok, amiért ilyen előzékenyek vagytok, hogy beszerzitek azt, amire a párotoknak szüksége van. Az én pasim Micovag Plus hüvelykúpot hozott nekem. Jó választás, mert tejsav- és bórsavtartalmának köszönhetően helyreállítja a hüvely egészséges, savas kémhatását, ami hasznos a mikroorganizmusok megtelepedése ellen. Összetételét tekintve egyedülálló, vény nélkül kapható készítmény, amely a kamillából származó bizabolol összetevővel a gyulladás okozta, kellemetlen tüneteket, a viszketést és az égő érzést is csillapítja.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz a hüvelygomba kiegészítő kezelésére

 

Szexstop!

Előfordulhat, hogy a saját részetekre is ki kell váltanotok valamilyen gombaellenes gyógyszert, amennyiben az orvos úgy írta elő. Ne hőzöngjetek, erre azért van szükség, mert a hüvelygombával sajnos nagyon könnyű „pingpongozni”, azaz oda-vissza adogatni egymásnak a fertőzést. Ugyanezért nem is lenne tanácsos szexelni a kezelés ideje alatt. Arról nem is szólva, hogy még fájhat is!

Én is hibás voltam, mégsem hagyott el a barátom!

Kérlek, legyetek türelmesek velünk, mert az ilyen hüvelyi nyavalya néha nagyon makacs tud lenni. Én például hetekig harcoltam, mire sikerült végre megszabadulnom tőle. Ebben sajnos az is közrejátszott, hogy elkövettem egy nagy butaságot: azt hittem, ha rendszeresen kiöblögetem a hüvelyemet, akkor a gombától is hamarabb megszabadulok. Pedig elég lett volna követnem az orvos utasításait és használnom a Micovag Plus hüvelykúpot. De én ostoba, a folytonos öblögetéssel tönkretettem a hüvelyflórámat, mert kimostam magamból a savas kémhatást biztosító hasznos tejsavbaktériumokat is. Pedig a hüvely savas közege pont arra lett „kitalálva”, hogy megvédjen bennünket a káros baktériumoktól. Védelem híján nálam viszont – alig hogy kigyógyultam a gombából – elég hamar kialakult a bakteriális hüvelyfertőzés is.

Csöbörből vödörbe

Semmivel sem volt jobb a helyzetem, mint a hüvelygomba idején, még ha a bakteriális hüvelyfertőzés egészen más tünetekkel is járt. Ezúttal a kínzó viszketés nem jelentkezett, de meglehetősen rossz szagú hüvelyfolyásom lett. Undorodtam magamtól, szexről pedig továbbra sem lehetett szó. De az én párom a világ legrendesebb pasija! Megint csak elment a patikába, hogy hozzon nekem Vitagyn C hüvelykrémet, amivel helyreállítható a hüvelyi savas pH. A Vitagyn C hüvelykrém fő összetevőivel – C-vitamin, tejsav és ezüst – elősegíti a védő tejsavbaktériumok újratermelődését, és hozzájárul az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, illetve fenntartásához.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz a bakteriális vaginózis kiegészítő kezelésére

„Első randi” – újratöltve!

Kedves férfiak! Vegyetek példát azt én páromról! Ő megértette, hogy ha egy nő hüvelyi nyavalyával küzd, akkor nem megy a szex. De a türelem rózsát terem, hiszen annál csodálatosabb volt, amikor végre ismét zöld jelzést kaptunk. Amikor a hosszúra nyúlt, kényszerű önmegtartóztatás után végre újra önfeledten ágyba bújhattunk, szinte újraéltük az első randink egykori izgalmait…!

A KOCKÁZATOKRÓL

OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top