Tabuk nélkül

Nyári gombariadó? Ne ess pánikba, használhatsz „mentőövet”! (x)

Fagyi, strand, vakáció – a nyári meleg sok remek dolognak hozta el a szezonját. De sajnos az idény a felettébb kellemetlen hüvelygombának is kedvez. Segítünk, hogy kiiktathasd az életedből!

Árulkodó jelek

Viszket, fáj, ég, folyik? Sárgásfehér színű, túrós váladék ürül és már ülni sem bírsz? Mindezek sajnos nagy valószínűséggel a hüvelygomba jelei. Ha volt már részed ilyen típusú fertőzésben, be sem kell mutatnunk a tüneteket. Ellenben, ha még sosem volt hüvelygombád, ritka szerencsésnek tarthatod magad, hiszen a statisztika szerint a probléma öt nőből négynél legalább egyszer előfordul az életében, és sokaknak visszatérő panaszokat is okoz.

Így kezelheted a hüvelygombát

Aki valaha küszködött makacs hüvelygombával, akár többféle kezelést, gyógyszert is ismerhet már. Rögtön az elején leszögeznénk, hogy gombás hüvelyfertőzés esetén elsősorban a nőgyógyász tanácsait kövesd! Ugyanakkor szeretnénk felhívni a figyelmedet a Micovag Plus hüvelykúpra, amely hatásos segítséged lehet a kiegészítő kezelésben. Ez a patikában, vény nélkül kapható készítmény tejsav- és bórsavtartalmának köszönhetően helyreállítja a hüvely egészséges, savas kémhatását, ami hasznos a mikroorganizmusok megtelepedése ellen. Összetételét tekintve egyedülálló készítmény, amely a kamillából származó bizabolol összetevőjével a gyulladás okozta, kellemetlen tüneteket, a viszketést és az égő érzést is csillapítja.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz a hüvelygomba kiegészítő kezelésére

Mi hajlamosít nyáron a fertőzésre, és mit tehetsz, hogy elkerüljön a gomba?

Nyári meleg: A hüvelygomba mondhatni „szereti” a meleg, nyirkos közeget, ami az izzasztó kánikulában könnyen kialakulhat az intim területeken is. Viselj lehetőleg pamut, jól szellőző alsóneműt, a szoros, műszálas darabokat viszont kerüld!

Strandolás: Aki hajlamos rá, annál akár a strand fürdővize is megzavarhatja a hüvelyflóra biológiai egyensúlyát. Ilyenkor túlszaporodhat odabent a hüvelyflóra egyébként ártalmatlan lakója, a Candida gomba. Igen, a hüvelygombát legtöbbször nem „elkapja” az ember lánya, hanem a fertőzés mondhatni „magunkból” fejlődik ki!

Kalandok, szerelem: A hüvelygomba nem nemi betegség, de ha megvan a baj, nem árt némi önmegtartóztatás, amíg ki nem kezeled. Máskülönben a „pingpongeffektus” jegyében a pároddal oda-vissza adogathatjátok egymásnak a fertőzést, aztán meg csodálkoztok, vajon miért nem gyógyulsz meg végre.

Fagyi, lángos, édesség: Megfigyelések szerint a féktelen édességzabálással, vagy csupán túl sok szénhidrát bevitelével (mind a kettő megnöveli a vércukorszintet!), szinte „eteted” a Candidát, amely ennek örömére még intenzívebben szaporodhat a szervezetedben. Ha tehát elkerülnéd a hüvelygombát, inkább fogd vissza a strandkaját, és részesítsd előnyben  a zöldségeket, gyümölcsöket. Az alakodnak is csak jót teszel vele!

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top