nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Tabuk nélkül
Nemi baj? Uszodai fertőzés? Dehogy! A hüvelyfolyás valódi háttere (x)

Nemi baj? Uszodai fertőzés? Dehogy! A hüvelyfolyás valódi háttere (x)

Alig akad nő, akinek még soha nem volt hüvelyfertőzése. Az ilyesmit ma már nem kell szégyellni, hidd el, neked sincs rá okod.
hirdetés
f Ajánlom

Alig pár évtizede még szinte az összes hüvelyi nyavalyát nemi úton terjedő betegségnek titulálták, ki-ki igyekezett is eltitkolni, ha efféle baja volt. Sokan még ma is alibit keresnek: „Biztos az uszodában szedtem össze valamit…” – szabadkoznak, mire a gyógyfürdők és strandok még több klórt szórnak a medencékbe. Kórokozó aligha marad életben, de legalább uszodázás után szép piros lesz a szemed. Népszerű még a „nyilvános vécében kaptam el valamit” magyarázkodás, pedig legtöbbször ennek sincs sok köze a hüvelyi fertőzéshez. De akkor mi okozza?

Az „ellenség” bennünk él

Nyilván a fenti módokon is van esélyed mindenféle nyavalyát összeszedni, de a bakteriális hüvelyfertőzés bacijai a legtöbb esetben nem kívülről „érkeznek”, hanem ott élnek a hüvelyflórádban. Normál esetben nem is okoznak galibát. A bajok akkor kezdődnek, ha a hüvelyben az egészséges, savas pH valamiért megváltozik, és emiatt felborul a megszokott rend. Bizonyos baktériumok túlszaporodhatnak, amit onnan veszel észre, hogy a bakteriális hüvelyfertőzés tüneteit tapasztalod: bőséges és kellemetlen szagú hüvelyfolyást, amikor a váladék színe szürkésfehér vagy áttetsző.

Ilyenkor lehet hasznos segítséged a recept nélkül kapható Vitagyn C hüvelykrém. Ezzel helyreállíthatod a hüvely savas kémhatását, ez pedig segíti a természetes biológiai egyensúly visszarendeződését.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz a bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére

Jó ha tudod, a hüvelyed nem steril szerv, gombák, baktériumok lakják, békésen éldegélve egymás mellett. Ez a természetes hüvelyflóra. A rendet a tejsavbaktériumok biztosítják, ezek tartják fent a savas hüvelyi pH-t. Az egyéb baktériumok túlzott szaporodását ez a savas közeg fékezi meg. Eszedbe ne jusson példádul hüvelyt öblögetni, mert ha kimosod magadból a savas közeget, a „rossz” bacik máris nekilendülhetnek! Annyi minden egyébtől felborulhat odabent a rend, legalább te magad ne okozz galibát!

Mi minden okozhat bakteriális hüvelyfolyást?

A bakteriális hüvelyfertőzés könnyen kialakulhat antibiotikum-kúrát követően, ha a gyógyszer nemcsak a kórokozókat irtja ki, hanem a hüvely hasznos tejsavbaktérium-állományát is megtizedeli. Jó ötlet, ha ilyenkor már megelőzésképpen használod a Vitagyn C hüvelykrémet, amely fő összetevőivel – C-vitamin, tejsav és ezüst – elősegíti a védő tejsavbaktériumok újratermelődését, és hozzájárul az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, illetve fenntartásához.

Egyes betegségek (pl. cukorbetegség), szintén hajlamosíthatnak a hüvelyfertőzésre, és ugyancsak a „rossz” bacik szaporodásának kedvez a rosszul szellőző, műszálas vagy túl szűk fehérnemű.

A hüvelyflóra egészséges rendjét ezen kívül felboríthatja valamilyen egyéb gyógyszer, például a hormonális fogamzásgátlók szedése is. Apropó hormonok: terhesség és szoptatás idején megváltozik a hormonháztartás, és ettől a hüvelyflóra instabillá válhat. Jó hír viszont, hogy a Vitagyn C-t várandós és szoptatós kismamák is használhatják.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI

ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

 

 

Megosztás Facebookon