Tabuk nélkül

Nem luxus arra vágynod, hogy pontos legyen a menstruációd! (x)

Nem tudjuk, hányan élhetnek a menstruációjuknak „kiszolgáltatva”, de elég gyakran hallani olyan történeteket, amikor a váratlanul érkező nehéz napok tönkretették egy nő vakációját, netán meghiúsítottak egy romantikus együttlétet. Az igazán fontos programokat csak az a nő képes biztonsággal „időzíteni”, akinek pontos a ciklusa!


A menstruáció jó esetben rendszeres időközökben jelentkezik, köszönhetően a szervezet hormonjainak, amelyek többek között ezt a folyamatot is irányítják. Tinédzserkorban még elfogadható, ha egy lánynak nem teljesen óramű pontossággal jelentkezik a havi vérzése, de ha a ciklus sokáig nem áll be egy megközelítőleg állandó ritmusra, akkor ez ellen tenni kell valamit. Soha ne törődjünk bele abba, ha „összevissza jön meg” a menzeszünk! Egyrészt a majdani gyermekvállalás, a teherbe esés csak egészségesen működő hormonháztartás mellett lehetséges, aminek egyik legszembetűnőbb mutatója a szabályos ciklus. Másrészt a mindennapi életben fontos a rendszeresség, számos életterületen kellene előre tudnunk, mikor érkezik a menstruáció. Erről szól Anita története.

A barátnőmmel rendszeresen szervezünk magunknak „csajos” programokat, legutóbb például egy wellnesshotelt néztünk ki magunknak, ahová valamelyik hétvégén akartunk kiruccanni. Csak éppen azt nem tudtuk kitalálni, mikorra foglaljuk le szállást. Én ugyanis képtelen voltam kiokoskodni, mikor fog megjönni legközelebb a menzeszem. Illetve azt nem tudtam megmondani, hogy mikor nem fog megjönni. Arról ugyanis szó nem lehetett, hogy a vizes programokat esetleg kénytelen legyek kihagyni. Az egész wellnessezésből majdnem nem lett semmi csak azért, mert én annyira összevissza szoktam menstruálni. Néha heteket késik, máskor viszont a nagykönyvben megírt 28 nap után érkezik meg. Olyankor megörülök, hogy hátha végre beáll normálisan, de eddig mindig csalódnom kellett. A barátnőmnek bezzeg mindig óramű pontossággal jön meg, rám is pirított, hogy ideje lenne kipróbálnom a Premens tablettát, mert mint kiderült, neki ez segített abban, hogy rendszeressé váljon a ciklusa.

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

A Premens tabletta növényi gyógyszer, amely a női cikluszavarok kezelésére ajánlott. A barátcserje nevű gyógynövény hatóanyagát tartalmazza, amely elősegíti a női hormonrendszer kiegyensúlyozott működését, miközben maga a gyógyszer teljesen hormonmentes. A hasznos hatóanyagot magasabb koncentrációban tartalmazza, mint mondjuk a gyógyteák vagy étrend-kiegészítők. Patikában recept nélkül kapható. Ne feledjük: a növényi gyógyszereknél a terápiás hatás nem azonnal alakul ki, a gyógyszert több cikluson keresztül szedni kell. Legyünk türelmesek!

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top