Tabuk nélkül
Szponzorált tartalom

Ne engedd, hogy fájjon a szex! (x)

A fájdalmas szex, ami a hüvelyszárazság velejárója, nem csak a klimaxos vagy idősebb nőket érheti utol. Íme három élethelyzet, amikor a jóval fiatalabb nőket érintett ugyanez a probléma.


Kinga (30)

Endometriózissal műtöttek, de a műtét után még gyógyszeres kezelésre is szükség volt. Már épp kezdtem elhinni, hogy minden jóra fordult, de akkor meg a szex kezdett el fájdalmassá válni. A párommal hiába húztuk el az előjátékot, én alig nedvesedtem. Ez a fizikai „súrlódás” a kapcsolatunkon belül lelki súrlódásokat is okozott: a párom azzal vádolt, hogy nyilván már nem is szeretem őt, elhidegültem tőle. Én persze zokogtam, bizonygattam, hogy dehogy, talán a tudatalattimban akadt össze valami, biztos a korábbi betegségem miatt nem tudom megélni a nőiességemet, és ezért nem vagyok képes lazítani… El is kezdtem mindenféle meditációs-relaxációs gyakorlatot, amit az internetről vadásztam le. De fabatkát sem ért. Az ezoterikus öngyógyítgatásból végül az orvosom ábrándított ki, aki felvilágosított, hogy a hüvelyszárazságomat nagy valószínűséggel a műtét után előírt gyógyszer okozhatja. Így amikor végre kiderült, mi a baj, felhagytam a „hókuszpók-technikákkal”, és inkább beszereztem a patikában a Cikatridina hüvelykúpot Hasznos összetevői, a hialuronsav és gyógynövények ápoló kivonatai révén segít ismét nedvességgel feltölteni a hüvely szöveteit. A párkapcsolatomban, illetve a szex terén azóta nincs is semmi gondom!

                                                Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Anita (28)

Öt éve kezdtem járni a mostani barátommal, és elég hamar kiderült, hogy a kapcsolatot mindketten hosszú távra tervezzük. Ezért úgy döntöttünk, kiiktatjuk az óvszert, és helyette fogamzásgátlót íratok fel magamnak. Valószínűleg ezek a rendszeresen szedett hormonok okozhatták, de egy idő után valahogy nem nedvesedtem úgy, mint korábban, és ettől kényelmetlenné kezdett válni a szex. Elsősorban nekem volt kellemetlen, néha kifejezetten fájt is. A barátom nagyon szeret, és egyáltalán nem akart nekem fájdalmat okozni, elkezdtünk tehát síkosítót használni. Az aktus innentől tényleg „olajozottabban” ment, viszont megint ugyanazzal a problémával szembesültünk, mint amit annak idején a gumi okozott: a legintimebb pillanatban kellett félbeszakítanunk az együttlétet. Igaz, ezúttal nem óvszert kellett húzni, hanem tubust elővenni, kupakot lecsavarni, síkosítót kenegetni… Volt úgy, hogy a kényszerű „technikai szünet” alatt le is lohadt mindkettőnk vágya, és be se fejeztük „rendesen” a szerelmes együttlétet. Már kezdtem félni, hogy a végén még rámegy a párkapcsolatom a hüvelyszárazságra, de végül szerencsésen rátaláltam a Cikatridina hüvelykúpra. A hüvelyszárazság tüneteinek enyhítésére javasolt készítmény, de nem szex közben kell használni, hanem kúraszerűen.  Eleinte minden este egy kúpot használtam, később már csak heti két-három alkalommal, az elért eredmény fenntartására.

Laura (31)

Gyors szülésem volt, irigyelt is mindenki, amiért olyan hamar túl voltam a nehezén. A gátrepedésemet persze már nem irigyelte senki, a kisfiam ugyanis olyan viharos sebességgel érkezett a világra, hogy éppen csak fel tudtam feküdni a szülőágyra, szinte azonnal repült kifelé, akár egy kis rakéta. Gátmetszésre egyáltalán nem volt idő, szörnyülködött is a szülésznőm, hogy milyen csúnya sebem lett. De nem is vettem róla tudomást, annyira örültem a kisbabámnak. Aztán, amikor letelt a szülés utáni hathetes, kötelező „szex-elvonókúra” és a férjemmel végre újra összebújhattam, rá kellett jönnöm, hogy az én kis lurkóm bizony nem kis rombolást végzett a külvilágra való nagy sietségében. A szülés során keletkezett hüvelyi sérülések még mindig nem múltak el nyomtalanul, ezért aztán a szex eléggé fájdalmasra sikeredett.  Amúgy is szárazabb voltam, mint a régi időkben, gondolom ez a hüvelyszárazság a szoptatás miatti hormonális változásokkal volt összefüggésben.   Hormont a szoptatás miatt persze nem kaphattam, de a Cikatridina hüvelykúp jó választásnak tűnt. Teljesen hormonmentes, és nemcsak a hüvelyszárazság tüneteit enyhíti, hanem a sérült szövetek regenerációját is segíti. Nekem a teljes „belső” gyógyulásomhoz nagyon bevált, és amióta ezt használom, a szerelmes együttlétek sem járnak fájdalommal.

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top