Tabuk nélkül

Mit tehetsz, hogy pontosan jöjjön meg a menzeszed? (x)

Sárinak korábban soha nem volt rendben a ciklusa. Egy jóbarát és egy gyógynövény azonban segített!

Még meg sem jött az első menzeszem, de a suliban már osztogatták a korombeli lányoknak a felvilágosító irodalmat a női ciklusról. Amikor meg tényleg megjött a havim, az anyukám is elmagyarázta még egyszer az egészet töviről hegyire. Megnyugtatott, hogy bár a nők átlagosan 28 naponként menstruálnak, készüljek fel, hogy eleinte nem feltétlenül lesz ennyire szabályos. De legyek türelmes, előbb-utóbb az enyém is be fog állni. Türelmes is voltam, sőt még mindig az vagyok, mert nekem azóta sem jött még meg pontosan, pedig már lassan 15 éve, hogy „nagylány” lettem. Néha előbb, de inkább később szokott megjönni. Előfordul, hogy a nagy átlaghoz képest alig pár nap az eltérés, de olyan is volt, hogy egy egész ciklus kimaradt.

Nemrég olvastam egy cikket a cikluszavarokról, és akkor, bevallom, kicsit pánikba estem. Rájöttem, hogy az én még mindig nem szabályos menzeszem valójában nem más, mint maga a cikluszavar! A cikkben ráadásul ott állt fehéren-feketén, hogy a női ciklus rendszertelensége egyfajta üzenet a testünktől, hogy valami nincs rendben… Utalhat szervi elváltozásra vagy hormonzavarra. Utóbbi akkor jelenthet igazán gondot, ha egyszer majd gyereket szeretnék. Itt ugyan még nem tartok, ennek ellenére elkezdett aggasztani a szabálytalan menzeszelés.

Eszembe jutott Kata barátnőm, aki korábban említette, hogy neki is eléggé összevissza szokott megjönni. Gondoltam, felhívom, és kicsit ráijesztek, onnantól legalább nem egyedül kell pánikolnom az egészségem miatt. De legnagyobb meglepetésemre Kata közölte, hogy őt ez a probléma már nem érinti, mert az utóbbi fél évben a „piros napok” nála már óramű pontossággal jelentkeznek.

Vény nélkül kapható barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

A Premens tablettát tudom ajánlani neked is – magyarázta Kata. – Ez egy növényi gyógyszer, ami segíthet rendezni a cikluszavarokat. Hatása a benne lévő barátcserje-kivonatnak köszönhető, a barátcserje termésében lévő növényi hatóanyagok ugyanis elősegítik a női szervezetben a természetes hormonegyensúly helyreállítódását. Ha rendben vannak a hormonjaid, akkor a ciklusod sem lesz rendszertelen. A Premens tabletta a barátcserje hasznos hatóanyagát magas koncentrációban tartalmazza, így kényelmesebb a használata, mint ha gyógyteában innád ugyanezt a gyógynövényt. A patikában vény nélkül kapható Premens tabletta gyógyszerminőségű, vagyis szigorúan ellenőrzött készítmény.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top