Tabuk nélkül
Szponzorált tartalom

Védd ki a hólyaghurutot! – 4 bombabiztos tanács

A hólyaghurut, azaz a felfázás komoly dolog, súlyos szövődményekkel, például vesemedence-gyulladással is járhat, ha nem vetünk gátat a húgyutakba bejutó baktériumok elszaporodásának. Adunk 4 egyszerű tanácsot, amivel esélyed lehet kivédeni a bajt!

A hólyaghurut leggyakoribb tünetei az állandó vizelési inger, csípő érzés, alhasi fájdalom. A kellemetlen tünetektől természetesen mindenki szeretne a lehető leggyorsabban megszabadulni, amire a gyógyszeres, legtöbbször antibiotikumos kúra megoldást jelenthet. Apró, de annál hatékonyabb trükkökkel viszont akár ki is védheted a hólyaghurutot. 

1. Igyál sok folyadékot!

Aki hajlamos húgyúti fertőzésre, rendszeresen fogyasszon sok folyadékot, lehetőleg alkohol-, koffein- és cukormentes formában. A napi folyadékbevitel legalább 2-2,5 liter legyen.

Fontos! A napi rendszeres és bőséges folyadékfogyasztás átmossa a hólyagot, és megnehezíti a baktériumok megtelepedését.

2. Aranyszabály: ne tartsd vissza a vizeletet!

Soha ne tartsuk vissza a vizeletet! Ha pisilni kell, lehetőleg azonnal menjünk a mosdóba. A kórokozók a hólyagban pangó langymeleg vizeletben ugyanis rendkívül gyorsan képesek szaporodni. Figyeljünk arra is, hogy a szexuális aktus után is ürítsük ki a hólyagunkat, ne adjunk esélyt a hólyagba felkerült baciknak a szaporodásra.

3.  Ne vidd túlzásba az intimhigiéniát!

Ha túl gyakran végzünk hüvelyöblítést, kimosva ezzel a jótékony Lactobacillusokat is, vagy ha a hüvelyflóra érzékeny pH-ját felborító tisztálkodó szereket, például illatos szappanokat, tusfürdőket használunk az intim területeken, azzal gyengíthetjük a szervezet baktériumokkal szembeni ellenálló képességét. Ügyeljünk a megfelelő intimhigiéniára, ám erre a célra kizárólag semleges pH-értékű mosakodószert használjunk!

4. Öltözz az évszaknak megfelelően!

A fertőzések kivédése érdekében fontos, hogy figyeljünk az évszaknak megfelelő, réteges öltözködésre. Ne viseljünk műszálas alsóneműt, mert könnyen beleizzadhatunk, aminek fertőzés lehet a vége.

+1 TIPP: Ha valaki visszatérő hólyaghuruttal küzd, feltétlenül forduljon urológus szakorvoshoz, aki a megfelelő vizsgálatok elvégzése után antibiotikumok és egyéb, a megelőzést szolgáló gyógyszerek szedését javasolhatja. Ilyenkor az antibiotikum-kúra után a hüvelyflóra természetes egyensúlyának visszaállításáról sem szabad megfeledkezni!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top