Tabuk nélkül

„Hogyan kezeljük házilag…?” – például a hüvelygombát (x)

Észrevetted már? Ha begépelsz annyit az interneten, hogy „hogyan kezeljük”, a rendszer szinte azonnal felajánlja kiegészítésként a „házilag” szót. Nem titok, hogy a böngészők tárolják a webes keresések legjellemzőbb szókapcsolatait, az viszont elgondolkodtató, vajon miért akarja annyi ember egyedül, otthon megoldani az egészségügyi problémáit ahelyett, hogy inkább orvoshoz vagy gyógyszerészhez fordulna szakszerű tanácsért.


Bianka megrémült az internetes „jótanácsoktól”

Bianka egy napon erős viszketést tapasztalt magán odalent, amihez égő érzés, fájdalom és túrós állagú hüvelyfolyás is társult. A jellegzetes tünetek alapján maga is rájött, hogy ez bizony hüvelygomba lehet. Ám ahelyett, hogy orvoshoz fordult volna, a fiatal lány inkább a kedvenc közösségi oldalán keresett megoldást a bajára. Egy női nyavalyákat tárgyaló tematikus csoportban kért segítséget, ahol rögvest egy csapatnyi készséges „virtuális szomszédasszony” kezdte egymásra licitálva osztogatni neki a tanácsokat. Azt persze egyik segítőkész nőtárs sem javasolta volna, hogy Bianka esetleg forduljon orvoshoz, helyette a legelképesztőbb „kezeléseket” ajánlották, a joghurtos tampontól a teafaolajas becsepegtetésen át a jódos hüvelyöblögetésig. Bianka szerencsére gyanút fogott, és végül egyik felkínált „terápiát” sem próbálta ki. Inkább megemberelte magát, és mégiscsak bejelentkezett a nőgyógyászhoz. Elvégre ez itt a 21. század, gondolta magában, az ember lánya miért is ne használja ki az orvostudomány és gyógyszeripar áldásos eredményeit a mindenféle házi praktikákkal való kísérletezgetés helyett?!

Bianka jól döntött, hogy a szakszerű orvosi ellátást választotta. A nőgyógyász felírt neki gombaellenes gyógyszert, amely mellé Bianka a patikában Micovag Plus bórsavas hüvelykúpot is vásárolt a hüvelygomba tüneteinek helyi, kiegészítő kezelésére. A Micovag Plus hüvelykúp jó választásnak bizonyult, hiszen speciális összetételű: a bórsav és a tejsav mellett a kamillából származó, gyulladáscsökkentő bizabololt is tartalmaz. Komplex hatásának köszönhetően nemcsak a gombák szaporodását képes gátolni, hanem a kellemetlen viszketést és az égő érzést is csillapítja. Biankának a kezelés után a hüvelyflóra regenerálásával sem kellett külön foglalkoznia, mert tejsavtartalmával a Micovag Plus hüvelykúp az egészséges savas hüvelyi pH helyreállítását is elősegíti.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Bianka el is határozta, hogy ha legközelebb a közösségi oldalon valaki megkérdezi, hogyan kezelje „házilag” a hüvelygombáját, ő feltétlenül a Micovag Plus hüvelykúpot fogja neki ajánlani. Meg persze azt, hogy a saját egészsége érdekében lehetőleg kérjen szakszerű orvosi segítséget!

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top