Tabuk nélkül
Szponzorált tartalom

A 8 leggyakoribb női, szexuális eredetű probléma

Rengeteg nő küzd szexuális problémákkal, és ezek okát sokszor nem a partnerben kell keresni, lelki és szervi okok ugyanúgy állhatnak a dolog hátterében. Hétköznapi nők példáin keresztül vettük sorra a leggyakoribbakat.

Amikor képtelen vagy az orgazmusra

A szexuális zavar neve anorgazmus. „Annak ellenére, hogy mind az orgazmus iránti vágy, mind az izgalmi állapot jelen van az életemben, az orgazmust mégis képtelen vagyok elérni” – panaszolta a 25 éves Liza. Liza problémája valószínűleg lelki okokra vezethető vissza, az anorgazmus hátterében depresszió, szorongás, szexuális erőszak, zaklatás, stressz és félelem állhat.

Dóri nem kívánja a szexet

Dóri csökkent szexuális vággyal küzd, ami rányomja bélyegét a párkapcsolataira. „Ritkán gondolok a szexre, ritkán fantáziálok róla, nem érdekel, rettentő nehezen kerülök izgalmi állapotba. Ez nagyon megnehezíti a párkapcsolataimat, hiszen a férfiak mindig magukban keresik a hibát, magukat okolják, hogy nincs velem sikerélményük az ágyban.”

A túlzott szexuális vágy és hátránya

Anita – Dórival ellentétben – a túlzott szexuális vággyal küzd. „Sokszor felizgulok, sőt, van olyan, hogy ez az állapot egész nap tart. Pszichológust is felkerestem a problémámmal, mert a helyzet kellemetlen számomra, amit egyáltalán nem tudok kezelni. A barátnőim már nem szeretnek velem az utcán sétálni, mert csak a szexre tudok gondolni, és minden pasit ennek alapján méregetek.”

Betti és a nemi vágy hiánya

„Gyerekkoromban a nagybátyám többször is szexuálisan zaklatott, sajnos mire segítséget kértem a szüleimtől, addigra már több minden meg is történt. Még ma is pszichológushoz járok, hiszen ezt a traumát a mai napig nem tudtam feldolgozni. Az orvosom szerint ez az oka annak, hogy anafrodíziában szenvedek” – meséli Betti, aki a nemi vágy teljes hiányával él együtt a korábbi megrázkódtatás miatt.

Szandra, aki nem érzékeli az orgazmust

Szandra problémája azért különleges, mert bár szervileg bekövetkezik nála az orgazmus, ő nem érzékeli azt. „Bár bekövetkeznek az orgazmuskor tapasztalható izom-összehúzódások, én mégsem érzékelem azokat. Együttlétkor tehát az izgalmi állapot, sőt az orgazmus is megvan, csak utóbbiból én nem veszek észre semmit. Ez persze kihat a párkapcsolataimra is, hiszen sok férfi teljesítményorientált, és azt hiszik, nem is juttattak el a csúcsra, csak okként kitaláltam ezt a betegséget.”

A szexuális izgalom zavarai

Bár a szexuális izgalom nagyfokú, Anna mégsem nedvesedik eléggé, így az együttlét kellemetlen, fájdalmas, sőt sokszor nem is jön létre. „A pasik persze megértőek, de általában úgy gondolják, ők nem csinálnak valamit jól, az ő hibájuk, hogy nem tudnak eléggé izgalomba hozni, pedig ez nem így van” – mondja Anna, aki hozzáteszi, hogy a hüvely sérüléseitől kezdve a lelki okokig több minden állhat a problémája háttérében. „A hüvelyszárazság miatt egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt élvezetes a szex, pedig már nem vagyok huszonéves.”

Bianka, aki elfojtja a szexuális vágyát

Biankának friss a párkapcsolata, és rendszeresen küzd azzal a problémával, hogy nem nedvesedik be eléggé. „A párkapcsolatom persze nem felhőtlen ezért, így már a terapeutámmal is beszéltem erről. Arra jöttem rá, hogy direkt, tudatosan fojtom el a vágyat, aminek valójában az az oka, hogy semmi kedvem a párommal lenni, akivel csak a barátaink mesterkedése miatt jöttem össze.”

Timi és az elfojtott orgazmus

„Erkölcsös nevelést kaptam, amely szerint a házasság előtti több szexuális partner nem megengedett, talán ebből adódik, hogy bár több férfival voltam együtt, az orgazmus elérése nagyon ritkán sikerült. Sokszor nem tudtam koncentrálni, sőt nem is akartam, tudatosan akadályoztam meg, hogy elérjem az orgazmust.” Timi problémája nem egyedi, sokszor rossz beidegződés vagy szégyenérzet miatt akadályozzák a nők saját magukat az orgazmus elérésében.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top