Tabuk nélkül
Szponzorált tartalom

Hiába nem elég divatos, néha neked is érdemes volna felhúznod a bundabugyit! (x)

Szeretsz jól kinézni, ez nem kérdés. De vajon mindig az évszaknak és az időjárásnak megfelelően választod ki az aznapi outfited? Viviennek fontosabb volt a divat, mint az egészsége. Ne akard őt utánozni!

Lehűlés és felfázás
„Még a nyár végi leárazáskor beszereztem egy igazán dögös felsőt, amit egy hétvégi partin készültem bevetni – meséli Vivien. – Táncolni mentünk a barátnőimmel, tudtam, hogy egyfolytában mozgásban leszek, ezért a szexis haspóló fölé éppen csak egy bőrdzsekit húztam. Aztán két tánc között a lányokkal kicsit kimentünk dumálni a bár elé. Szinte azonnal lehűlt a derekam, de még azután is percekig kint lógtam a csajokkal, bár kicsit féltem, hogy meg fogok fázni. De sajnos sokkal rosszabb dolog történt. Már másnap éreztem, hogy sűrűn kell mosdóba járnom, ráadásul a pisilés csípő, égő érzést okozott. Vagyis felfáztam. Szerencsére azonnal elmondtam anyukámnak, aki adott nekem Urzinol tablettát. Azt mondta, ez a gyógyszer a húgyúti panaszokra régóta használt gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza, és ha rögtön a felfázásos tünetek kezdetén elkezdem szedni, jó eséllyel leküzdhetem a betegséget. A gyógyszer mellé persze sokat is kellett inni, hogy minél jobban átmossam a húgyhólyagot. Pár nap alatt jobban is lettem, de elhatároztam, hogy többet nem leszek ilyen felelőtlen, és rendesen felöltözöm az őszi hidegben” – fogadta meg Vivien.

Hagyományos növényi gyógyszer, medveszőlőlevél-kivonatot tartalmaz.

Öltözz melegen, mert a hideg időben áldozatul eshetsz a bacik támadásának!

Vivien esete megmutatta, hogy nem érdemes hagynunk, hogy kihűljön a derekunk, illetve az altestünk, mert ilyenkor válhatunk igazán fogékonnyá például a húgyúti fertőzésekre. Kissé megtévesztő elnevezése dacára ugyanis a „felfázás” nem közvetlenül a hidegtől, hanem baktériumok okozta fertőzéstől alakul ki. Más kérdés, hogy a kórokozóknak főleg akkor van esélyük megtámadni a szervezetet, ha annak valamiért meggyengült a védekezőképessége. Például amikor hideg van, és ettől lelassul a keringésünk, olyankor az immunrendszerünk is „ellustul”. A felfázás, más néven hólyaghurut kialakulásáért leggyakrabban az E.coli baktériumok a felelősek. Ha az immunitás gyengül, a kórokozók megtapadhatnak a hólyag falán, ahol szaporodni kezdenek és gyulladást okoznak. A langymeleg vizeletben a káros baktériumok száma félóránként duplázódik, a tünetek emiatt viharos gyorsasággal rosszabbodhatnak. A kezelést tehát nem szabad halogatni, mert ha elhatalmasodik a fertőzés, lehet, hogy már csak antibiotikummal orvosolhatjuk a bajt. Az Urzinol tabletta nem antibiotikum, hatóanyaga a medveszőlőlevél nevű gyógynövény kivonata, amelynek bizonyos összetevői a szervezetben átalakulva képesek a hólyagban lévő kórokozók elpusztítására.

Persze még jobb a bajt megelőzni, vagyis azt tanácsoljuk: mindig öltözz az évszaknak megfelelően, és ne engedd kihűlni sem a derekadat, sem az altestedet!

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top