Tabuk nélkül
Szponzorált tartalom

Ha nem a hideg okozza a felfázást, akkor mégis mi? Talán a szex?! (x)

Egyesek azonnal felfáznak, amint hideg felületre ültek, másoknak ugyanettől kutya bajuk sincs. Sok nő rendszeresen találkozik a szex utáni hólyaghuruttal, míg a szerencsésebbek nem is hallottak ilyesmiről. Vajon mi lehet a húgyúti fertőzések valódi oka, és mit tehetünk ellene?

Segítség, felfáztam!

„Mindig vigyázok, hogy ne üljek hideg kőre, hideg padra, mégis felfáztam, hogy lehet ez?” – kérdezte nemrég valaki az egyik internetes fórum nők egészségével foglalkozó topikjában. Ez a kérdés elég gyakran felmerül, köszönhetően annak, hogy a hólyaghurutot a köznyelvben némileg megtévesztően „felfázásnak” is hívják. Holott a kettő gyakorlatilag ugyanazt jelenti: a húgyhólyag baktériumok okozta gyulladásos megbetegedését. Jellemző tünete a gyakori vizelési inger, az égő érzés pisiléskor, illetve jelentkezhetnek alhasi görcsök is.

Felfázás? Hólyaghurut? Segít a természet patikája!

A hólyaghurut, avagy felfázás kezdeti tüneteit egy hagyományos növényi gyógyszerrel, az Urzinol tablettával is csillapíthatjuk. Az Urzinol az enyhe húgyúti fertőzések tüneteinek kezelésére jó ideje bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza, amely antibakteriális és egyben gyulladáscsökkentő hatású. A gyógyszer szedése mellett ugyanakkor tanácsos bőségesen folyadékot fogyasztani, például gyógyteát, ásványvizet – a lényeg, hogy lehetőleg cukor-, alkohol és szénsavmentes legyen.

Hagyományos növényi gyógyszer, medveszőlőlevél-kivonatot tartalmaz.

Szex utáni hólyaghurut? Ilyen is van!

Hidegben egyébként valóban könnyebb összeszedni a hólyaghurutot, hiszen ha lehűl az altest, olyankor gyengül a keringés, vagyis csökken a szervezetünk védekezőképessége. A „felfázás” elnevezés valójában innen ered, hiszen már eleink is felismerték az összefüggést a hideg és a hólyaghurut megjelenése között. Ám vannak esetek, amikor a hidegnek úgy tűnik, az égvilágon semmi köze a betegség kialakulásához. Gyakori jelenség például a szex utáni hólyaghurut, amit a régi időkben „nászutas betegségnek” is hívtak. A probléma gyökere a női altest zsúfolt anatómiája, hiszen mind a hüvely, mind a végbélnyílás meglehetősen közel esik a húgycsőhöz. Szexuális aktus során ezért a gáttájékról könnyen belesodródhatnak nemkívánatos baktériumok a húgycsőnyílásba. Ha sikerül felvándorolniuk a húgyhólyagig, ott megtapadva gyulladást, hólyaghurutot okozhatnak. Mindezt megelőzendő szex előtt érdemes fokozottan ügyelni az intim higiéniára, szex után pedig a lehető leghamarabb kimenni pisilni, hogy a hívatlan „vendégek”, vagyis a kórokozók lehetőleg még azelőtt távozzanak, hogy galibát okozhatnának!

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top