Szuperformában

5 ok, amiért szeretjük a zacskós salátát

Azoknak, akik nagy lelkesedéssel, ráadásul komoly mennyiségben fogyasztanak zöldségeket, rengeteg okuk van a zacskós mixeket választaniuk. Nézzük közülük a legnyomósabbakat!

Nem vagy időmilliomos? Ha úgy érzed, hogy hasznosabban is el tudnád tölteni az idődet annál, hogy a napi ebéded, vacsorád mellé nekiállj zöldséghalmokat szeletelni és felvágni, akkor a zacskós salátamixeket neked találták ki! A konyhakész salátát egy egyszerű mozdulattal a tányérodra varázsolhatod anélkül, hogy hosszú ideig tartó, nagy rumlival járó aprólékos reszelgetésbe, vagdosásba kezdenél. Sőt ha a zacskó felbontását szakszerűen végzed, akkor még csak sérülésveszélynek sem vagy kitéve.

Mosás megspórolva

Salátát enni nemcsak egészséges, hanem jó is, ahogyan az elkészítése is élvezetes sokaknak. Az azonban igen ritka, hogy valaki örömmel mosson meg levelenként egy egész fej jégsalátát, vagy pucoljon meg egy földmaradékos sárgarépát. A tiszta állapotban a tálba kerülő salátamixek mellett szóló összes érv közül talán éppen ez az egyik legerősebb, vagyis hogy nem kell bajlódnunk a tisztítással, így a darabolás mellett ezzel is nagyon sok időt és pepecselést spórolhatunk meg.

5 ok, amiért szeretjük a zacskós salátát

 

Nem kell szétszakadni

Igazi ínyenc vagy a saláták terén, de kizárt, hogy a munka, vagy a háztartás vezetése mellett még a környék összes zöldségesét is végigpásztázd a megfelelő zöldségekért, amit az asztalra szánsz? Nem kell mást tenned, mint a kinézett kombinációban kínált salátamixet kiválasztani, anélkül hogy le kellene járnod a lábad salátáért, sárgarépáért, madársalátáért, pikáns rukkoláért, fehér káposztáért, vagy éppen színes radicchióért. A kínálat ma már egészen zavarba ejtő zacskós saláták terén, csak győzz választani a mediterrán, az egzotikus és a sok más ízvilágú mixek közül.

 

Jó arányok, kiszámítható adag

Talán mindenkinek van a környezetében olyan nagynéni, nagyi, aki küzd az arányérzékével, és rendszeresen készíti az ételt egy egész hadsereg számára. Ha mi magunk is ilyenek vagyunk, és nehezen számítjuk ki, miből mennyit is kellene vennünk egy finom saláta elkészítéséhez, akkor nyugodtan vessük bizalmunkat a zacskós salátákba. A konyhakész mixekkel nem lőhetünk bakot, az előre szeletelt finomságok éppen akkorák, mint amennyinek kinéznek. Ha ránézésre látjuk, hogy egy zacskó a nekünk megfelelő adag, akkor biztosan nem kényszerülünk majd a hűtőben hagyni, ezzel pedig összeszottyadásra ítélni az elkészített salátánk maradványait.

5 ok, amiért szeretjük a zacskós salátát

 

 

Okos keverékek

Nem kell kétségbeesni akkor sem, ha a zöldségféléket nem vágjuk úgy, mint az egyszeregyet. A különböző zacskós saláták között ma már könnyen el tudunk igazodni, hála a megfelelő dizájnnak, és a találó elnevezéseknek, fantázianeveknek. Így ha tudjuk, hogy mi szeretjük az olasz ízeket, de nehezen boldogulnánk egy mediterrán saláta alapanyagainak összeválogatásával, akkor elég, ha a polcról az adott, mediterrán mixet vesszük le. Ugyanígy válogathatunk ma már a komplett wellness, fitnesz, pikáns vagy a vitamindús zacskós mixek verziói között is.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top