Szuperformában

3 saláta ebédre

Három gyors és finom recept következik, ha a cél egy koleszterinszegény, de ízben gazdag ebéd lenne...

Tökmagolajos burgonyasaláta 4 főre

3 saláta ebédre

Hozzávalók:

  • eisberg Dolce Vita salátamix
  • fél szál póréhagyma
  • 1 db lila hagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csomag retek
  • 30 dkg burgonya
  • 2 ág rozmaring
  • 3 evőkanál fehér balzsamecet
  • 0,5 dl tökmagolaj

Elkészítése:

A póréhagymát, a vöröshagymát, az újhagymát és a retket felaprítjuk. A felvágott krumplit feltesszük főni, a forrásban lévő vizet sózzuk. A burgonyát 3-4 percig főzzük. A megfőtt krumplit leszűrjük, majd olívaolajon 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a rozmaringot, ez illatossá és pikánssá teszi a burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk. A burgonyát a már összevágott hagymákkal, retekkel összekeverjük, tálba töltjük, és hozzáadjuk a fehér balzsamecetet és a tökmagolajat. Végül eisberg Dolce Vita salátakeverékkel tálaljuk.

És egy jó tanács: a burgonyasalátához mindig melegen keverjük hozzá a dresszinget, mert a meleg krumpli jobban beszívja az öntetet.

Pirított bagett Wellness salátával

3 saláta ebédre

Hozzávalók:

  • eisberg Wellness salátamix
  • 2 bagett
  • 1 db cukkini
  • 5 dkg gouda sajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 8 szelet érlelt sonka

Az öntet:

  • eisberg Caesar’s öntet

Elkészítése:

Vágjuk ketté a bagettet! Az olívaolajba fokhagymát teszünk, és a kenyeret benne alaposan megpirítjuk. Amíg a bagett pirul, a cukkinit vékony szeletre vágjuk, majd a sonkával együtt átsütjük. A cukkinira gouda sajtot olvasztunk, de használhatunk bármely más, a hűtőben megtalálható sajtot is. Az eisberg Wellness salátamixet eisberg Caesar’s dresszinggel összekeverjük. A megpirított bagettre teszünk a salátából, majd következik a cukkini a ráolvasztott sajttal, a pirított sonka és a szeletekre vágott paradicsom.

Sütőpapírból csomagolást is készíthetünk hozzá, és már vihetjük is magunkkal, ahová csak akarjuk.

Ínyenc saláta pirított laskával

3 saláta ebédre


Hozzávalók:

Az öntethez:

  • 1 dl balzsamecet
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 dl olaj 

Elkészítése:

Először keményre főzzük a tojásokat. Ezt követően a laskagombát csíkokra szedjük, és olajon megpirítjuk. Ha épp ez a fajta nincs a hűtőben, bármelyik másik finom erdei gombával helyettesíthetjük. A mustárt, a balzsamecetet és olajat összeturmixoljuk, majd hogy pikánssá tegyük, adunk hozzá egy evőkanál porcukrot és két evőkanál mézet, majd újra összeturmixoljuk.
Az eisberg salátakeverékre az imént elkészített balzsamecetes krémdresszinget ráöntjük és alaposan összekeverjük. Megtisztítjuk a főtt tojásokat, felszeleteljük és a pirított gombával együtt a salátához adjuk. Olívabogyóval és pirított mandulával tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top