Szuperformában

Kecskesajttal és bulgurral töltött sült paradicsom

A répát azért nem érdemes enni, mert majd szépen fogunk fütyülni, viszont egy kis fehérborral és kecskesajttal igazi ínyenc fogást varázsolhatunk belőle.
Kecskesajttal és bulgurral töltött sült paradicsom

Pár perc, egy konyhakész salátakeverék és néhány hétköznapi hozzávaló segítségével is különleges fogást varázsolhatunk az asztalra. A hozzávalók listáját elolvashatjátok alább, az elkészítés titkait pedig megtekinthetitek a videón.

Hozzávalók:

  • eisberg színes sárgarépa mix
  • 8 db nagy paradicsom
  • 1 csomag újhagyma
  • 10 dkg bulgur (tört búza)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg kecskesajt

 

Elkészítése:

Az újhagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a bulgurt (tört búzát), megpirítjuk, majd 10 percig főzzük. Egy kis száraz fehér borral felöntjük, majd hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol. Ha van zöldséglevünk, azt is hozzáadhatjuk, ha nincs, engedjük fel sima vízzel.

Közben a paradicsom tetejét levágjuk, a belsejét kikanalazzuk. Felvágjuk a kecskesajttal töltött paprikát, vagy ha ez nincs, sima kecskesajtot is használhatunk. A megfőtt bulgurhoz hozzáadjuk az eisberg színes sárgarépa mixet (ami négyféle sárgarépából áll), a kecskesajtot, és összekeverjük.  A paradicsomot a bulguros, répás, sajtos masszával megtöltjük, olívaolajjal meglocsoljuk, kicsit borsozzuk, majd a 180 fokos sütőbe 12 percre betesszük. Tálaláskor egy kis balzsamecettel meglocsolhatjuk.

Ha többet szeretnél tudni a salátákról, kattints a Salátapédiára, további receptekért pedig a Salátázz.hu-ra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top