Szuperformában

Friss saláta mozzarella golyókkal 4 főre

Egyszerre friss és laktató, és a panko morzsának köszönhetően, egzotikus ez a fogás. A ropogósan borzas mozzarella golyók pedig a gyerekek körében is garantálják a sikert.

Pár perc, egy konyhakész salátakeverék és néhány hétköznapi hozzávaló segítségével is különleges fogást varázsolhatunk az asztalra. A hozzávalók listáját elolvashatjátok alább, az elkészítés titkait pedig megtekinthetitek a videón.

Friss saláta mozzarella golyókkal 4 főre

Hozzávalók:

  • eisberg salátamix
  • 2 csomag mini mozzarella (más sajttal is helyettesíthető)
  • liszt, tojás, morzsa a panírhoz
  • panko morzsa vagy szárított, reszelt fehér kenyérbél

Az öntethez:

  • eisberg Caesar’s öntet

 

Elkészítése:

A mini mozzarelláról szalvétával leitatjuk a nedvességet, megsózzuk, enyhén borsozzuk. Ezt követően a klasszikus módon panírozzuk, de a morzsa után tegyük vissza a tojásba, majd forgassuk meg a panko morzsába, így igazán roppanós, friss lesz a panír és akkor is ropogós marad, ha csak órákkal később fogyasztjuk.

Miután a sajt aranybarnára sült a koktélparadicsomot, a kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk az eisberg mix salátakeverékhez, majd az eisberg Caesar’s dresszinggel összekeverjük.
A végén chili szállal díszíthetjük.

Ha többet szeretnél tudni a salátákról kattints a Salátapédiára, további receptekért pedig a Salátázz.hu-ra!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top