Szuperanya

Lenyűgöző portrék szoptató anyákról a nagyvilágból

Így szoptatnak Kínában, Peruban, Kenyában, Franciaországban és a világ többi részén.

A New York-i fotográfus, Tina Boyadjieva nyakába vette a világot, hogy az anyaság egyik legszebb pillanatát, a szoptatást örökítse meg a világ minden részén. Tizennyolc különböző országban járt, – többek között Peruban, Franciaországban Ugandában, Lengyelországban, Izraelben, Mexikóban, Törökországban és Dél-Afrikában –, hogy bemutassa különböző kultúrákban az anya-gyerek kapcsolatát ebben az intim helyzetben.

Minden egyes anyától, akivel találkoztam, megtudtam a saját egyéni, lenyűgöző történetét. Jártam metropoliszokban, kisvárosokban és favellákban is, ahol nagyon minimális az egészségügyi ellátás. Számos kultúrába nyerhettem bepillantást, egyszerre éreztem alázatosságot és inspirációt. A legérdekesebb tapasztalatokat a maasai törzsben szereztem, Kenyában, 5 napot töltöttem velük az Amboseli Nemzeti Rezervátumban, a Kilimandzsáró lábánál” – mesélte Boyadjieva, aki a portréinál a szoptatás szeretetét és a szépséget akarta kihangsúlyozni.

A szoptatás a világ körül” fotósorozatban különböző társadalmi-gazdasági helyzetű, foglalkozású anyákat mutat be.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top