Sztárok

Nyári kikapcsolódás Egerben és környékén?

Eger városa a méltán híres borai mellett számtalan műemléket tartogat számunkra. A gyógyvizei és a magas színvonalú szállodái is igen sok turistát vonzanak.

Pihenéssel egybekötött életmódváltás

További fotókért kattints a képre!
              További fotókért kattints a képre!

Magyarország első hegyvidéki életmódszállodája a LIFESTYLE HOTEL****superior MÁTRA igazán frekventált helyen, a Mátra szívében található, közel Egerhez és Budapesthez is egyaránt.

Az életmódszálloda táján folyamatos nyüzsgés és programok jellemzőek. A hotel még nincs is egy éves, de már most annyit emelt nyitás óta a szolgáltatásainak színvonalán, hogy júliusban elnyerte a 4 csillag superior kategóriát.

Az egyedi életmódprogramokat kínáló szálloda olyan koncepciót valósít meg hazánkban, mely itthon még újdonságnak és ritkaságnak számít.

A beszédes név mögött rejlő koncepció lényege, hogy mind a környezet, a hotel, a gasztronómia, a wellness és spa kezelések, mind a szabadidős programok egy jól átgondolt, egységes filozófia szerint kerültek kialakításra. Az alapvető cél, hogy mindenki tartalmasan töltse el a pihenését úgy, hogy közben segíti egészségét a LIFESTYLE HOTEL****superior MÁTRA szolgáltatásainak igénybe vételekor.

Már a szálloda kialakításakor is nagy figyelmet áldoztak a részletekre. A LIFESTYLE HOTEL****superior MÁTRA 114 szobája szintenként külön színvilággal jelenik meg a négy évszak jegyében. A vendégek akár választhatnak is a nekik kellemesebb tematikák közül. A szobák kialakítása rendkívül kényelmes és praktikus mind a családok, mint az üzleti utazók számára. A standard szobákon felül nappalis junior lakosztály, két hálószobás családi lakosztály és jacuzzis, körpanorámás lifestyle lakosztály szolgálja a különböző igényeket.

A szobák kényelmét fokozza a LIFESTYLE HOTEL**** MÁTRA különlegessége az AMETHYST SPA, mely 1 200 m²-en, két szinten elterülő wellness- és spa részlege. A szaunavilággal, élménymedencékkel, élményzuhanyokon felül natúr és privát wellness részleggel kényeztet. A kezelések minősített magyar biokozmetikumokkal történnek, melyeket kifejezetten az AMETHYST SPA számára dolgoztak ki. A wellness kényeztetést különböző aktív mozgásprogramok egészítik ki, illetve az étterem is úgy alakítja ki menüjét, hogy az aktuális wellness kezelésekhez minél jobban illeszkedjen.

A Kékes tető panorámás ARAGONIT A’la Carte étterem korszerű magyar és nemzetközi kínálattal rendelkező kínálata, látványkonyhája és kiváló ízek remek élményt nyújtanak.

Töltődj fel Egerben!Az ARAGONIT étterem gasztronómiai koncepciójában fontos szerepet kapott a minőségre való törekvés, az új gasztronómiai trendek követése és a friss, évszaknak megfelelő nyersanyaghasználat, illetve hogy a mesterséges ízfokozókat teljes mértékben mellőzik.

További információk: www.hotelmatra.hu

Lélegezz fel az Oxigén Hotel**** & ZEN Spa-ban!

További fotókért kattints a képre!
        További fotókért kattints a képre!

Egertől 11 km-re, Noszvaj határában, egy ősfás park festői környezetében található az Oxigén Hotel**** & ZEN Spa.

Az 50 szobás szálloda belső terei az angol vidéki stílust idézik, a szobák barátságos berendezése otthonosságot, melegséget sugall.

A standard kétágyas szobák többsége összenyitható, így kiválóan alkalmas családok fogadására. A legfelső emeleten található szobák nagyobb alapterületűek, melyek különlegessége a szoba ablaka előtt elhelyezett kétszemélyes kád, parkra néző kilátással.

Az Oxigén Hotel Noszvaj**** & ZEN Spa kiváló helyszín gyermekes családok számára: a Szálloda épülete és környezete a gyermekekkel érkező vendégek igényei szerint kerültek kialakításra, ahol a családok az érkezés pillanatától otthon érezhetik magukat.  A szálloda baba-barát eszközökkel, mint légzésfigyelő, cumisüveg melegítő, sterilizáló, fürdő pelenka és babagyógyszerek megkönnyíti az itt eltöltött pihenést a kisgyermekes szülők számára.

A Szálloda a baba- és gyermekbarát szolgáltatások mellett nagy hangsúlyt fektet a családok aktív kikapcsolódására az épületet körülvevő 3,5 hektáros parkban. A forgalomtól elzárt kertben gyermek kalandpark, babajátszótér, KRESZ biciklipark, trambulinok, tekepálya, focipálya, kerti sakk, télen korcsolyázási lehetőség, a játszószobában biliárd, csocsó, darts, léghoki, Playstation várja a gyermekeket és szüleiket.

A szálloda wellness részlegének, a ZEN Spa-nak építészeti megoldásai is alkalmazkodnak a természet közelségéhez: hatalmas, nyitható üveg felületek, letisztult formák, és a japánkertre nyíló ablakok. A wellness részlegben úszó- és gyermek medence, jacuzzik, finn szauna, infra szauna, gőzfürdő, aromakabin, Kneipp padok, keleti masszázsok, kozmetika, fodrászat található. A szálloda vendégei olyan speciális kezeléseken, mozgásterápiákon is részt vehetnek melyek nyugtató és relaxáló hatásuk mellett a közérzet javítására is szolgálnak, Ilyen a lávaköves masszázs, svéd masszázs, yumeiho és shiatsu masszázs, csi kung. Testmozgás, kezelés után a szálloda vendégei a ZEN Bárban élvezhetik a különleges gyógyteák széles választékát.

Töltődj fel Egerben!A de La Motte étterem ételkínálatában, első sorban a magyar konyha remekei szerepelnek újragondolva, a környékre jellemző alapanyagok felhasználásával. Kulináris élmények mellett különleges látványt nyújt a büféasztal és a beépített kemence. Az étterem borlapján az Egri Borvidék kitűnő pincészeteinek borai találhatók. Az étterem szerves része a Kávéház és tavasztól őszig használható, az árnyas fák alatt kialakított terasz.

Az szálloda különtermei (a legnagyobb 200 nm-es) kiváló helyszínként szolgálnak mind üzleti rendezvények, mind fogadások, esküvők szervezéséhez.

További információ: http://oxigenhotel.hu

Pihenj a város szívében

További fotókért kattints a képre!
        További fotókért kattints a képre!

A Hunguest Hotel Flóra a város központjától néhány percnyi sétára, a városi strand és a versenyuszoda közvetlen szomszédságában található. A szállodával átellenben áll a felújított, impozáns Török-fürdő, amely az egykori oszmán uralom fürdőkultúráját idézi.

A négyszintes épületben 190 darab szoba áll a vendégek rendelkezésére. Franciaágyas, tetőtéri szobák és kétágyas, balkonos szobák, valamint családi szobák közül lehet választani.

A szobák egy része légkondícionált. Mozgáskorlátozott vendégeink számára 4 db speciális igényeket is kielégítő szoba áll rendelkezésre.

A 300 fő befogadására alkalmas légkondicionált étterem, az újonnan kialakított 80 fős mediterrán stílusú terasszal ideális helyszíne magán- és céges összejöveteleknek, illetve szabadtéri rendezvényeknek.

A Bükk-hegység déli lábánál található egri gyógyforrások a hegység karsztvizeiből fakadnak. Ezek kedvező hatása a különböző betegségfajtákra – ezen belül is főleg reumatikus bántalmakra – már a török időben / XV-XVI. század / ismert volt. A vizek gyógyító ereje mindenekelőtt azok enyhe radioaktivitásával és a bennük lévő különféle nyomelemek a szervezet élettani funkcióira gyakorolt kedvező hatásával magyarázható.

Gyógyászati részlegünkön komplex gyógykezelést nyújtunk a reumatikus és mozgásszervi bántalmak enyhítésére. A TB által támogatott kezelések igénybe vételéhez csupán házi orvosi beutaló szükséges.

A felújított  wellness részlegen élménymedence, szauna, infrakabin, illat- és gőzkamra, merülő medence, jacuzzi, Kneipp taposó medence, valamint fitneszterem áll a vendégek rendelkezésére. Ezen felül térítés ellenében különféle wellness testkezelések és fürdők, aroma-, lávaköves- és thai masszázsok gondoskodnak a vendégek testi és lelki feltöltődéséről

További vízi élményekben lehet része vendégeinknek a szomszédos termálvizes városi strandon, melyet a szálloda halljából egész évben közvetlenül és díjtalanul közelíthetnek meg. Itt gyógy- és termálmedencék, úszómedence, víziváras gyermek élménymedence, dögönyöző, valamint élményfürdő várja a fürdésre vágyókat.

A kicsiknek egyedi szórakozási lehetőséget nyújt a török kort idéző élményelemeket felsorakoztató szabadtéri gyermek-víziváras medence.
Kisebb gyermekeik önfeledt szórakozását biztosítja játszószobánk, a nagyobbak figyelmébe az X-box szobát, darts- és biliárdszobát ajánljuk.  A strand szabadtéri játszótere jó idő esetén kihagyhatatlan móka forrása.

Töltődj fel Egerben!S hogy miért érdemes szállodánkba ellátogatnia? Vendégeinket kitűnő konyhával, figyelmes, vendégbarát személyzettel várjuk. Folyamatosan színes ajánlatokkal, akciókkal igyekszünk kedvükben járni. Augusztus utolsó hetében pl. rendkívül kedvező, már 9.900Ft/fő/éj ártól  lehet szobát foglalni. Használja ki Ön is a nyár, a szünet utolsó napjait!

További információk: http://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/eger/hunguest_hotel_flora/

 

A Végvári Vigasságoktól a pezsgős tűzijátékig
Egriprogramok programajánló 2012. július 26 – augusztus 20.

További fotókért kattints a képre!
         További fotókért kattints a képre!

Igazán jó Eger és környékére látogató turistának lenni júliusban és augusztusban, vagyis a nyár derekán. Ezt bátran állíthatjuk, hiszen program eseményt, esemény programot követ.  

Július utolsó hétvégéjén tartják a Végvári Vigasságok történelmi fesztivált, melynek helyszíne az Egri Vár. A számtalan családi program mellett idén először játsszák el a 460 évvel ezelőtti ostrom utolsó napját. Eger környékén, egészen pontosan Szilvásváradon tartják a retro zenei hétvégét, ahol a Neoton Família is fellép. A noszvaji Művészetek Éjszakáját is ajánljuk, itt ingyenes kastélylátogatás, irodalmi kávéház, termelői piac, kemencés rétes és tóparti táncest szerepel a kínálatban.

Augusztus első hétvégéjén kétszer is játsszák az Agria Nyári Játékok első számú előadását, az Egri csillagokat. Előtte pedig kerti ünnepséggel emlékeznek meg Gárdonyi Gézáról, az író születésnapja alkalmából. Szombaton az I. Egri Sör- és Főzőcske Fesztiválra is sor kerül, mindenkinek jó étvágyat kívánunk. Ajánljuk még a Múzeumi estéket, érdemes körbenézni a nemrég megnyitott Kepes Múzeumban. Igazi csemegének ígérkezik még a Pantomim és Mikroszínház Találkozó is.

Az Egertől pár kilométerre található festői szépségű Felsőtárkányban idén is megrendezik a Rétesnapokat, két napon keresztül gyúrják majd a tésztát. Az egri eseménynaptárban szerepel még Pisztráng Nap, Csányi Hagyományőrző Dinnyefesztivál, II. Kárpát-medencei fazekas találkozó, vagy éppen Mátraszentimrei falunap, gombafesztivál és Szlovák Nemzetiségi Nap.

Augusztus 2. hetében, Heves megye második legnagyobb városában, Gyöngyösön rendezik meg a XII. Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivált, ami augusztus 8-tól-12-ig tart. De hogy Egernél és környékénél maradjunk rögtön itt van az augusztus 11-i II. Szépasszony-völgyi Rock Fesztivál, a két fő fellépő a Tankcsapda és az Edda Művek lesznek. És ha már bor, akkor ajánljuk az V. Egri Leánykák Éjszakáját, amit az egykori érseki pincerendszerben tartanak pénteken és szombaton, de a  Családi sportnapra is érdemes lesz elnézni ezen a hétvégén az egri termálfürdőbe.

Töltődj fel Egerben!Az augusztus 20-i hétvége hagyományosan gazdag programkínálatot tartogat. Kiemelnék a Fekete Zaj Fesztivált Mátrafüreden, az Agria Nemzetközi Folkhétvégét Egerben, a tóparti nyárbúcsúztatót Bélapátfalván, a szilvásváradi gulyásfőző versenyt, de nem mehetünk el szó nélkül az augusztus 20-i egri tűzijáték mellett, melyet pezsgővel a kézben akár a várban is közvetlen közelről élvezhető.

Eger és környéke sok szeretettel és rengeteg programmal vár mindenkit.          

 

Demjéni Termál Völgy

További fotókért kattints a képre!
             További fotókért kattints a képre!

A Bükk és a Mátra találkozásából, több évezreddel ezelőtt született egy csodás völgy, kis hegyekkel, dombokkal, lankákkal körül ölelve, védve. E pompás, hegyes-dombos vidéket valószínűleg az  Isten is jókedvében teremtette.

A demjéni Hegyeskő-völgyben 2006-ban létesítették azt a kutat, melyből  690 méter mélyről – több tízezer éves –  68 °C-os gyógyvíz tör fel. A vizsgált összetevők alapján nátrium-kalcium-hidrogénkarbonátos, kemény fluoridos, kénes gyógyvíz, melynek jelentős a vas és kovasav tartalma

 

A demjéni gyógyvíz kúraszerűen alkalmazható:

  • a reumatikus bántalmak csökkentésére,
  • ízületek kopásos degeneratív elváltozása,
  • csontritkulás,
  • köszvény,
  • csontsérülések,
  • ortopédiai műtétek elő-, és  utókezelésére.

Az újkori demjéni Termál Völgy megálmodói  római kori fürdő  hangulatát  varázsoltak e mesebeli tájba. A lankás dombok között megbúvó völgy szubmediterránhoz hasonló éghajlata segít abban, hogy a fürdő örömeit mind a 4 évszakban élvezzük.

A gyönyörű mozaikkal kirakott, nem csak az élmény-, hanem az egészségturizmust is  szolgáló Termálfürdő és Aquapark öt különböző hőfokú kültéri, két beltéri gyógyvizes medencével, egy 25 m-es úszómedencével, egy gyermek medencével,  élményelemekkel, nyakrafolyókkal, levegőbuzgárokkal biztosítják a kellemes ellazulást. Az egész évben egyedülállóan meghosszabbított nyitva tartás – minden nap hajnali 2 óráig – egy varázslatosan romantikus éjszakai fürdőzés élményét nyújtja a kivilágított medencékkel a szikrázóan csillagos égbolt alatt.
A nyári időszakban az Aquapark nyújt felejthetetlen kikapcsolódást a különböző élményelemeivel: gumikarikás rafting és kamikaze csúszda, osztott-pályás csúszda, ugrómedence – három különböző magasságból lehet ugrani 4,5 m vízmélységbe!

Ez évben, kora őszi nyitással, a Termál Völgy életérzésének továbbviteleként, a fürdőtől 400m-re egy luxus színvonalú 4 csillagos szálloda, a Hotel Cascad Resort & Spa**** gyógy-, wellness-, és rendezvény szálloda ajánlja minden korosztályt kielégítő szolgáltatásait és várja leendő Élmény Vadászait!

Töltődj fel Egerben!„Ha nem akarod mindig egyformán érezni magad a pihenés, a relaxáció, a teljes kikapcsolódás idején, hanem újra, másra, meghökkentőre, igazi élményre vágysz…
A VÁLASZTÁS A TIÉD……de miért mennél máshová, mert  
 a demjéni Termál Völgy családias hangulatával egész évben vár!„

„Demjén Termál Völgy, ahol az élmények megháromszorozódnak„

További információk: http://www.demjengyogytermal.hu/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top