Sztárok

Tanulj meg a munkaerőpiacon közlekedni! (x)

Munkaerőpiaci KRESZ fiataloknak

Itt van az egész nap előttem
Bármi lehet ma még belőlem
(Szeder – Reggeli dal)

Miben vagyok igazán jó? Hogy mutassam meg ezt másoknak – úgy, hogy ez ne legyen hivalkodó, hogy hiteles és igaz legyen? Jó vagyok egyáltalán valamiben? Az iskolában nem kellett „eladnom” magam, a munkaerőpiacon viszont csak az számít, hogy mire vagyok használható, és erre mekkora a kereslet. Aki pedig itt nem elég „versenyképes”, az élet más területein is hátrányba kerülhet. Az iskola felvértezett tudással, de arra nem tanított meg, hogyan kezeljem azt a nyomást, amit a munkaadói elvárások és a megfelelési vágy vagy kényszer kivált.

Hogyan küzdjek meg a kritikákkal, az elutasítással? Miért nem veszik észre, hogy bennem megvan a tudás, a képesség és az elhatározás, hogy helytálljak? Miként kezeljem az állásinterjú-helyzeteket? Hogyan válaszoljak rafinált HR-esek kérdéseire, akik minden mondatban, minden gesztusban csak ezt keresik: hogyan fog beválni nálunk?


Mindig az első lépés a legnehezebb. Az #énjövőm járni, közlekedni tanítja a fiatalokat a munka – vagy akár a vállalkozásépítés – világában.

Ha bizonytalan vagy abban, merre tovább, melyik úton, vagy ha már ismered a saját utadat, de nem tudod hogyan kell rálépni, az #énjövőm ingyenes, egynapos, életvezetési készségeket tanító, képességfejlesztő tréningjei neked is szólnak.

A Coca-Cola HBC Magyarország által kezdeményezett #énjövőm program keretében – a tavalyi indulás óta – már több mint háromezer, 18–30 év közötti inaktív fiatal részesült az ingyenes tantermi és online tréningekben. A tervek szerint 2020-ig nyolcezer fiatal csatlakozhat a programhoz az egész országban.

Ne maradj le! Nyiss a jövődre! 

www.enjovom.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top