Sztárok

Szívhez szóló élmény a karácsonyfa alá (X)

A Szegedi Szabadtéri Játékok hatalmas sikert aratott musicalje, A Notre Dame-i toronyőr a 2018-as évadban is rengeteg néző szívét igyekszik meghódítani látványos és felemelő jeleneteivel. Nincs is jobb, mint egy színházélmény ajándékba, melynek üzenete nemcsak az év ezen időszakában, hanem mindig aktuális.


Az ünnepek közeledtével kicsit jobban figyelünk magunkra és családunkra. Ajándékvásárlás közben feszülten várunk a sorunkra, és azon elmélkedünk, vajon kinek hiányzik még az ajándéka, megfelelő-e az idei csomagoló papír, és vajon őszinte mosoly lesz-e a rokonok arcán Szenteste. A türelmetlen tömeg szinte elsodor minket, miközben minden erőnkkel arra próbáljuk emlékeztetni magunkat, mégis csak a szeretet ünnepe közeleg, most tekintettel kell lennünk egymásra.

Tavaly a Szegedi Szabadtéri színpadán elsöprő sikert aratott A Notre-Dame-i toronyőr musical, amely hazánkban először, a Dóm tér deszkáin volt látható. Victor Hugo regényéből az Oscar-díjas Alan Menken és Stephen Schwartz világhírű musicalt komponált, amelyre sokan Disney-adaptációként tekintenek, pedig a történet maga több egy szívhez szóló gyerekmesénél. A Notre-Dame-i toronyőr üzenete még aktuálisabb az ünnepek idején, hiszen az előadás mottója: „Ima az emberért”, ahol az élet gyönyörű és boldog pillanatai mellett olyan komoly társadalmi problémák is helyet kapnak, mint az esélyegyenlőségért folytatott küzdelem és a kiszolgáltatottak felemelése. Az alapvetően komoly témát magával ragadó, ünnepies dallamok teszik igazán meséssé.

Quasimodo szerepében Veréb Tamást láthatjátok majd, aki mély empátiával és nyitottsággal készül, hogy minél hitelesebb tudjon lenni ebben a példaértékű karakterben. A további szereposztás is figyelmet érdemel, hiszen Esmeralda szerepében Gubik Petra, Frollóként Szabó P. Szilveszter, a tökéletes katona, Phoebus szerepében pedig Kocsis Dénes lesz látható a Szegedi Szabadtéri 2018-as szezonjában.

Ha szívesen ajándékoznál egy különleges nyári élményt karácsonyra, akkor IDE kattints.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top