Sztárok

Szépségápolás tavasszal: így lesz csodás bőröd

Jól esne egy arcmasszázs? Itt a tavasz, add meg a bőrödnek, amit megkövetel. Elmondjuk, hogyan kényeztesd megfelelően.

A hosszú, borús tél után végre itt a tavasz. Ugyan az időjárás egyelőre legalább olyan szeszélyes, mint a kedélyállapotunk, azért az életre kelt természet, a csodás, virágba borult kertek és fák, na meg a sok napsütés jó hatással vannak ránk. Viszont nagy tavaszi megújulás közepette érdemes a testünket is felfrissíteni és megtisztítani a tél maradékától, kívül-belül. Ezért a diéta vagy böjt mellett a bőrápolásra is jó, ha hangsúlyt fektetünk.

A testünk felfrissítésének nemcsak bevált, hanem igen kedvelt módja a bőr kényeztetése. A megfelelő hidratáló készítmények, házi pakolások felvitele előtt azonban érdemes átfogó tisztítást végezni. A szennyeződéseket mindenképpen el kell távolítanunk az arcról. A radírozásról sem érdemes elfeledkezni, hiszen az elhalt hámsejteket így tudjuk eltávolítani.

Szépségápolás tavasszal: így lesz csodás bőröd

Erre pedig a bőr oxigénfelvétele miatt is szükség van. Ha maszkot használunk, szerencsésebb olyat választani, ami lemosható, mert így nem erősítjük az arcunkon található finom kis szőröket. Mind a nappali, mind az éjszakai krémek közül olyan termékeket használjunk, amelyek megfelelnek a bőrtípusunknak és olyan anyagokat tartalmaznak, amit a bőrünk kora igényel.

Fontos a folyadék

Ha tavaszi kényeztetés, akkor a masszázs sem maradhat ki a repertoárból. Nemcsak az élvezet kedvéért ajánljuk, hanem mert serkenti a vérkeringést és ezzel is hozzáárul a bőr fiatalon tartásához. Ha már fiatalítás: a hideg-meleg váltófürdő is sokat segít a bőr állapotának megóvásában. A megfelelő folyadékbevitel és a minőségi táplálkozás segít abban, hogy a bőrünk táplált és egészséges legyen. Mivel a bőr több mint 70 százalékát kollagén alkotja és az felelős a vízmegkötősért, ez a fehérje nélkülözhetetlen a bőrápolásban. A téli hónapok terhelése, a tavaszi, erős napsugárzás és az öregedés mind hozzájárulnak a kollagének csökkenéséhez, ezért a szakemberek azt javasolják, hogy érdemes a fehérjét nemcsak a bőrünkön keresztül, hanem szájon át is pótolni.

Olvass még többet a szépségről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top