Sztárok

4 stresszűző módszer, amit minden nőnek érdemes kipróbálnia

A stressz is közrejátszhat a szervezet egyensúlyának felborulásában, fogékonyabbá tehet a betegségekre. De nem kell beletörődnöd a nehézségekbe. Te is tehetsz a jobb közérzetért!

Mindannyian tudjuk, hogy a stressz nemcsak rövid távon befolyásolja az életünket, hanem hosszú távon is hat a világunkra. Amikor az amúgy sem könnyű hétköznapokra rányomja a bélyegét a feszültség, és úgy érezzük, hogy legszívesebben azonnal kiszállnánk a mókuskerékből, érdemes tényleg meg is tenni azt. Legalábbis olyan stresszcsökkentő módszerek alkalmazásával, amelyek segítenek élhetőbbé tenni a napjainkat. 

A tartós stressz hatására szervezetünk egyensúlya felborulhat és ez a hüvely természetes védekező képességét is veszélyeztetheti azoknál, akik hajlamosak az intim fertőzésekre. Ezért a visszatérő betegségek esetén érdemes gondoskodni a megelőzésről. Amellett, hogy a hüvelyi egyensúlyt visszaállító lactobacillus tartalmú hüvelytablettát használunk, a lelkünket is le kell csendesítenünk. Olyan feszültségűző módszereket hoztunk, amelyek bizonyítottan hatásosak. Mivel mind másképpen működik, biztosan te is találsz közöttük neked valót.

Az egyik leghatékonyabb technika a stresszoldásra az, ha elkezded figyelni a légzésedet, és tudatosan koncentrálsz rá. Akár lassíthatod is a tempóját, a lényeg, hogy másfelé ne kalandozzon el a figyelmed. Hallgasd a lélegzéseket, ahogy beszívod és kifújod a levegőt. Egy idő után tudatosan próbálj egyenlő hosszúságúakat lélegezni. Így fel sem tűnik, de közben megnyugszik az elméd, és nem zakatol tovább. Ha nem hiszed, próbáld ki!

Ha nem jön be az, hogy a légzésedre figyelj, használd a testedet! Egy kutatás szerint segít, ha terpeszállásban, a karjaidat kitárva a tenyeredet az ég felé fordítod, és két percig csak állsz és nyugodtan vársz. Ennyi idő kell ugyanis, hogy a stresszhormonjaid száma lecsökkenjen, és érezd a változást.

5 stresszűző módszer, amit minden nőnek érdemes kipróbálnia

Ha gyógynövényeket hívsz segítségül, választhatod a gyömbért, amely csökkenti a szorongás tüneteit. Teának például kiváló. A levendula pedig nyugtatóan hat rád, ellazulsz tőle, és ráadásul a hormonháztartásodra is jó hatással van. A legtöbben illóolajként használják, próbáld ki te is!

Amikor olyan módszert keresel, amely hosszú távon is hatékony, és megalapozza a stresszmentes hétköznapokat, kezdj el mozogni! A rendszeres mozgás által termelődő hormonok jó hatással vannak a közérzetedre, és az, hogy jó kondiba kerülsz, biztosan elégedettséggel tölt majd el. Kell annál jobb, mint ha mozgással vezeted le a feszültséget?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top