Sztárok

Így óvd a bőröd, ha frissen tetováltattál

Ha komolyan elhatároztad, vagy éppen egy hirtelen ötlettől vezérelve arra szánod el magad, hogy tetoválást vagy testékszert csináltatsz, az alábbi tanácsokat mindenképpen érdemes megfontolnod a bőröd egészsége érdekében.

Tartsd tisztán, de ne áztasd! 

A friss tetoválást és a testékszer helyén keletkezett sebet kötelező rendszeresen hideg vízzel lemosni, de áztatni nem szabad! A legjobb, ha a mosáshoz valamilyen antibakteriális szappant használsz. 

Kezeld a bőröd gyulladáscsökkentővel! 

Több fajta krém és speciális készítmény is kapható, amikkel az új tetoválás vagy piercing felhelyezés miatt begyulladt bőr kezelhető. Ezt a ápolást semmiképpen ne hagyd ki, mert gyorsabban és egészségesebben gyógyul tőle a bőr. 

Így óvd a bőröd, ha frissen tetováltattál

 

Hűtsd jéggel 

A tetoválást általában fóliával szokták betekerni azért, hogy védve legyen a különféle fertőzések ellen. Ezt a kötést naponta három-négy alkalommal kell cserélni, és azért, hogy a gyulladásban lévő bőr ne égjen annyira, és neked is kevesebb fájdalmad legyen, tanácsos jéggel hűteni a sebet a fólián keresztül az első napokban. 

Kerüld a napot 

Biztos szeretnéd te is mielőbb megmutatni a nagyvilágnak az új tetkódat, de ezt az gyógyulás ideje alatt inkább kerüld – elsősorban azért, mert a napfény és az UV-sugárzás nem tesz jót neki. Akár három hétig is tarthat ez az időszak – ezalatt ne napozz, és szoláriumba se menj. A közvetlen napfény azért sem jó, mert a rajz elszíneződhet! A gyógyulás után ügyelj rá, hogy magas faktorszámú naptejjel kend be napozás előtt a tetovált testrészt. 

Mellőzd az uszodát 

Friss tetoválással az uszodai programokat is le kell mondanod majd egy ideig. Az uszoda vize ugyanis megnöveli a fertőzés veszélyét, és a hosszan tartó áztatás sem tesz jót a bőrödnek ilyenkor. 

Könnyen fertőződik a kéz- és a lábfej 

Ha ezekre a testrészeidre tetetsz tetoválást, akkor óvatosabbnak kell lenned, amíg a seb teljesen begyógyul – itt ugyanis nagyobb a fertőzés veszélye. A tetovált kéz- és lábfejet gyakrabban mosd, és használj rá fertőzés- és gyulladásgátló készítményeket.

Így óvd a bőröd, ha frissen tetováltattál

 

Nézegess még tetoválásokat az NLCafén!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top