Sztárok

Hogyan csomagold be a szerelmet karácsonyra? (X)

A Szegedi Szabadtéri Játékok jövő nyári műsorának egyik leginkább várt darabja a halhatatlan love story, Shakespeare Rómeó és Júliája. Ám jogosan merülhet fel a kérdés: mégis mit lehet még kihozni ebből a több évszázados történetből? Jó hírünk van: többet, mint amit el tudtok képzelni!

 


Mindnyájunknak megvannak az örök klasszikus kedvencei, melyeket százszor néztünk már végig cseppet sem lankadó izgalommal és feszült figyelemmel. A színházban azonban sosem csak a történet számít, hiszen a színészek, a rendező személye és megannyi apró részlet tesz minden egyes előadást különlegessé és megismételhetetlenné. Rómeó és Júlia szerelmének históriája talán az egyik legtöbbször feldolgozott színdarab, de láttuk már a színpadon kétszer ugyanazt a csókot? Láttuk már kétszer ugyanazt a kétségbeesett tekintetet Júlia arcán?

Jövőre Szegeden Rómeót, Júliát, a dadust és Mercutio-t is új oldaláról ismerhetjük meg, ráadásul a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész és rendező, Hegedűs D. Géza jóvoltából, aki a Dóm tér színpadára állítja a megunhatatlan történetet. A kiváló művész alkotómunkáját ezúttal minden oldaláról átjárja a szeretet és a szenvedély, hiszen nemcsak a veronai szerelmespár tölti meg élettel a produkciót, hanem Hegedűs D. Géza Szeged iránt érzett szeretete is megmutatkozik a rendezésben. Az új megközelítésmód mellett természetesen a klasszikus elemek is vissza fognak térni: lázadás a szív nevében, az ősi hajtóerők, melyekkel nem lehet szembeszállni. Éljétek át jövő nyáron a Dóm tér csillagtetős színpadán az édes vívódást, melyben mindenki magára ismerhet.


Ajándékozzon idén karácsonykor szív a szívnek, bízd a Szegedi Szabadtérire a felejthetetlen élményt, amellyel nemcsak színházjegyet, hanem izgalmat, bátorságot, ábrándot és reményt is rejthetsz a fa alá. Nézd meg a teljes műsort ITT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top